Veidrad lood ja kiired reisid. Kontseptuaalselt

Inna Grünfeldt
Copy
Eveli Variku näitus vaatab tagasi tema reisidele.
Eveli Variku näitus vaatab tagasi tema reisidele. Foto: Eveli Varik

Rakvere teatri väikeses majas saab vaadata kahte kontseptualistlikku näitust: Alissa Šnaideri “Veidrad lood, mida olen proovinud kirjutada” ja Eveli Variku “Holly Golightly reisimas”.

Alissa Šnaideri “Veidrad lood, mida olen proovinud kirjutada” on autori sõnul kogu jutustavatest piltidest, mis uurivad liikumatut liikumist ning sulatavad kokku elutuid ja elusaid objekte. Seeria on loodud montaažitehnikas.

“Pildiseeria võti peitub tühikutes, mis piltide vahele on jäänud,” märkis autor.

“Mõned stseenid on hoolikalt lavastatud, mõned on tekkinud juhuslikult, kolmandad on hiljem kokku sulatatud, moodustades uusi objekte. Mõned stseenidest on kadunud või ei ole neid kunagi olnudki, sest tehnoloogia ei suuda tühjust salvestada,” rääkis Alissa Šnaider.

Eveli Varik pildistas öaastatel 2009–2013 tehtud reisidel üles osa voodeid, kus oli maganud, ja toidunõud, millelt oli söönud. “Üheksa pilti ja 18 kohta on pisku võrreldes riikide hulgaga, mida läbisin, kui paljudes restoranides mustad nõud maha jätsin ja kui palju voodeid sassi ajasin,” ütles kunstnik.

“Mõned inimesed reisivad ja õpivad vaikima, mõned inimesed ei reisi ja räägivad pidevalt, mõned teevad kõike ja mõned mitte midagi. Elus on kõike ja mitte midagi, aga alguspunkt ja suhtumine on alati sinus,” lisas ta. 

Alissa Šnaideri näitus “Veidrad lood, mida olen proovinud kirjutada”.
Alissa Šnaideri näitus “Veidrad lood, mida olen proovinud kirjutada”. Foto: Eveli Varik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles