Rakvere pastoraadis valmib kogukonnamaja

Katrin Uuspõld
Copy
Rakvere Kolm­ainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu (paremal) ja juhatuse esimehe Olev Rohumäe sõnul peaksid ehitus- ja remonditööd saama pastoraadis valmis aprillis ning kogukonnamajja oodatakse uusi elanikke suve teisest poolest.
Rakvere Kolm­ainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu (paremal) ja juhatuse esimehe Olev Rohumäe sõnul peaksid ehitus- ja remonditööd saama pastoraadis valmis aprillis ning kogukonnamajja oodatakse uusi elanikke suve teisest poolest. Foto: Vladislav Musakko

Uuendatud Pikal tänaval on värskemat ilmet võtmas ka Kolmainu koguduse pastoraat. Nüüdseks on seal vahetatud kõik aknad ja sisetööd jõudsalt edenenud, et suve teises pooles saaksid kirikuõpetaja ja tema pere naabriteks kolida kümme intellektipuudega noort ja keskealist inimest.

Sama teenust osutab Rakveres AS Hoolekandeteenused Narva tänaval. “Vajadus selle järele on aga suurem, kui täna pakutakse,” rääkis Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu. “Kuna meie puhul on tegemist kirikuga, lisandub riigi seatud teenusepakkumise nõuete täitmisele inimese vaimuliku elu toetamine. Seega peaks elanikele ja nende lähedastele sobima kristlik maailmavaade. Meil on olemas hingehoiu pool ning oma palveelu, mis kuulub elamise juurde, nii nagu ühes kristlikus peres on.”

Kümnest kohast enam kui pooltele on Toompuu sõnul kandidaadid juba olemas. “Eks see on perele suur samm, kui laps on elanud 30–40 aastat vanemate juures ja ühel hetkel lasta tal minna iseseisvalt elama,” nentis Toompuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles