Pildid: talimängudel jagub põnevaid persoone ja ägedaid heitlusi

Copy

Viru-Nigula vald võõrustab sellel nädalalõpul Lääne-Virumaal ja osalt ka Lõuna-Eestis 36. korda toimuvaid Eesti omavalitsuste talimänge, kus paremad vallad-linnad selgitatakse üheksal spordialal.

Osavõtjaid jagub rohkelt nii talialadele, mida korraldatakse Otepääl Tehvandi ja Väikese Munamäe suusakeskuses, aga samuti malele ja kabele, rääkimata korvpallist.

Viimasel alal on kavas eraldi turniirid meeskondadele ja naiskondadele, kusjuures naiste pallilahingud toimuvad nii Kundas kui ka Haljalas.

Korvpallinaiskondade hulgas on näiteks esindusliku koosseisuga Tartu vald, kelle rivistusse kuulub hulk tiimi Tartu Ülikool / Kalev pallureid eesotsas 18-aastase tulevikutegija Anna Gret Asiga, aga samuti tagasihoidlikuma koosseisuga Lüganuse vald.

Viimaste rivistusse kuulub noorukeste koolitüdrukute kõrval suurte kogemustega 45-aastane Jaana Kotova. Eesti pikim (205 cm) naiskorvpallur Kotova, kes omandas aastaid tagasi ookeani taga Liberty ülikoolis pedagoogi kutse, on esindanud ka Eesti rahvuskoondist.

Ehkki tema tipptasemel pallimängud on juba ammu möödanik, otsustas Ida-Virumaal kahes koolis eripedagoogina töötav Jaana Kotova enda sõnul tõmmata korvpalliketsid jalga just tänu Lüganuse kooli õppurite pealekäimisele. "No mõnus, mõnus on. Tüdrukud ise ütlesid, et davai, lähme," lausus ta.

Jaana Kotova sõnul ei tehtud suurt numbrit sellest, et Kundasse mängima tuldi täpselt viiekesi: õpetaja kõrval on platsil neli õpilast, kes tegid korvpallitõdedega esmatutvust alles kuu aega tagasi, ja pingi otsal jagab vaprale kvintetile treenerina õpetussõnu lapsevanem Tiit Vau. "Mina juhendada ei oska ja minutilisi mõtlemisaegu ka võtta ei saa. Nende asjadega tegeleb Tiit," ütles Kotova muiates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles