Kogukonnad saavad oma tegevuseks taas toetust taotleda

Katrin Uuspõld
Copy
Kohaliku omaalgatuse programmist saavad kogukonnad taas taotleda rahastust tegevustele, mis arendavad teadmisi ja tugevdavad kogukonna identiteeti.
 
Kohaliku omaalgatuse programmist saavad kogukonnad taas taotleda rahastust tegevustele, mis arendavad teadmisi ja tugevdavad kogukonna identiteeti.  Foto: Meelis Meilbaum

Alates 1. märtsist on avatud kohaliku omaalgatuse programmi kevadvoor, millega riik soovib kaasa aidata tugevate ja initsiatiivikate kogukondade tekkimisele.

"Kokkuhoidval ja üksteist toetaval kogukonnal on meeldiva elukeskkonna kujunemisel väga suur roll. Igal juhul tuleb riigil omaalgatusi toetada ja seda tehakse läbi erinevate programmide. Üks nendest programmidest on KOP ehk kohaliku omaalgatuse programm, mille kevadvooru just avasime," rääkis riigihalduse minister Jaak Aab.

Programmist toetatakse tegevusi, mis aitavad kogukonna identiteeti tugevdada ja tõhustada omavahelist koostööd. Samuti tegevusi, millega panustatakse kogukonnaliikmete teadmiste ja oskuste arendamisse. Toetust antakse ka kohalikele elanikele vajalike teenuste pakkumiseks ja ühistegevust soodustavate avalikus kasutuses olevate objektide rajamiseks ning arendamiseks.

Näiteks on kohaliku omaalgatuse programmist 2019. aastal toetatud mänguväljakute ning külaplatside rajamist, koolituste, õpitubade ja külapäevade korraldamist ning kogukondade ühistegevuse tarbeks inventari soetamist.

Toetust saavad taotleda avalikes huvides tegutsevad mittetulundusühingud ja sihtasutused, milles ei osale liikmena kohalik omavalitsus ega riik. Samuti ei tohi selle liikmetest äriühingud moodusta rohkem kui poolt. Maksimaalne toetussumma esitatud projekti kohta on kuni 4000 eurot ja omafinantseering peab olema vähemalt 10 protsenti projekti kogumaksumusest.

2020. aastal jagatakse kevad- ja sügisvoorus toetusteks kokku 1 169 841 eurot. Taotlusi saab esitada maakondlikule arendusorganisatsioonile, Lääne-Virumaa puhul Lääne-Viru Omavalitsuste Liidule. Taotluste esitamise tähtaeg on 1. aprill kell 16.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles