Tapa valla kultuurikeskus sai juhi

Andres Pulver
Copy
Edmar Tuul.
Edmar Tuul. Foto: Riina Varol

Täna alustas tööd Tapa valla kultuurikeskuse direktor dirigent Edmar Tuul.

Tegemist on aktiivse muusikuga, kes on juhtinud mitut orkestrit, korraldanud kontserdisarju ja asutanud orkestreid. Üheks neist on näiteks 2007. aastal loodud noorteorkester Reaalmažoor, mis jõudis kümne tegutsemisaasta jooksul välja anda lausa seitse plaati. Varsti toob Tuul taas lavale ühe enda loodud ja kokku kutsutud projektiorkestri nimega VENTUM (ladina keeles tuul), kellega antakse kontsert "Nooruse vägi" 24. märtsil Estonia kontserdisaalis. Noor dirigent tähistab sellega oma 30. eluaasta täitumist. Edmar Tuul pälvis 2014. aastal G. Ernesaksa õppestipendiumi, juhatas 2017. aastal XII noorte laulupeol "Mina jään" noorte meeskoore ja möödunud aasta laulupeol "Minu arm" tantsupeo jaoks loodud tantsu "Maa hing" saatvaid muusikuid.

Uue juhi üks seisukohti on see, et keskuse eesmärk on hoida kindlasti kohaliku kogukonna väljakujunenud traditsioonilisi üritusi. Võrumaa mees Edmar Tuul on Tapa valla kultuurikeskuse allüksustes käinud nüüdseks mõned korrad. "Esimene suurem katsumus saab olema Tamsalu kultuurimaja hoone valmimine. Üks asi on karkass ja teine on sisu," lausus Tuul. Praegu näeb kultuurikeskuse värske juht esimese ülesandena inimeste ja olukorraga tutvumist. "Minu ülesandeks on nüüd leida võimalus neid inimesi toetada, et saaksime kätte kogu potentsiaali. Olen kindel, et asutuste ühinemine toetab edasist arengut oluliselt. Võimalusi ja tegevusi tekib ainult juurde," lisas Edmar Tuul.  

Tapa valla kultuurikeskus on 1. jaanuarist 2020 tööd alustanud valla allasutus, mis koondab ühtse juhtimise alla Lehtse kultuurimaja, Tapa kultuurikoja, Tamsalu kultuurimaja ning Porkuni paemuuseumi ja Tapa muuseumi. Keskuse põhitegevuseks on professionaalne kultuuri vahendamine, rahvakultuuri arendamine ja säilitamine. Eeskätt on asutuse ülesandeks Tapa valla elanikele vabaajategevusteks ning isiksuse mitmekülgseks arenguks kultuuri- ja huvialaste võimaluste loomine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles