Kundal on tuumalinnaks saamisel palju eeliseid

Andres Pulver
Copy
Põhjanaabrite Olkiluoto tuumajaama kolmandat, 1600-megavatise võimsusega reaktorit ehitati esialgu kavandatud nelja aasta asemel ligi 15 aastat ja lähiajal peaks see lõpuks tööle hakkama. Eestisse kavandatakse sellest oluliselt väiksemat reaktorit, mille võimsus oleks 300 megavatti.
Põhjanaabrite Olkiluoto tuumajaama kolmandat, 1600-megavatise võimsusega reaktorit ehitati esialgu kavandatud nelja aasta asemel ligi 15 aastat ja lähiajal peaks see lõpuks tööle hakkama. Eestisse kavandatakse sellest oluliselt väiksemat reaktorit, mille võimsus oleks 300 megavatti. Foto: REUTERS/Lefteris Karagiannopoulos

“Tuuleenergia on vajalik ja selle tootmine peab kasvama, aga tuul paraku kogu aeg ei puhu,” rääkis tuumaenergiat propageeriva osaühingu juht Kalev Kallemets.

Teadupoolest on Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum pakkunud välja, et just Kunda linn võiks olla sobilik koht Eesti esimese tuumaelektrijaama jaoks. Rakvere ametikooli füüsikaõpetaja ja Mahu Külaseltsi juhatuse liige Olev Mäe sõnas, et rahvasuus liiguvad juba jutud, et Lontovas on tuumajaama tarvis krunt valmis.

Kalev Kallemets kinnitas, et vallajuhtidega on küll kohtutud, kuid lisas, et mingeid kokkuleppeid sõlmitud ei ole ja allkirju pole ka kuhugi antud. “Küll oleme öelnud, et vallale kuuluv Madala kinnistu, mis võiks olla tuumajaama potentsiaalne asukoht, on meie jaoks ilmselgelt liiga suur,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles