Kiri: räägime sisust ja unustame seinad

Kelly Konetski-Ramul
, Rakvere linnavolikogu hariduskomisjoni esimees
Copy
Kelly Konetski-Ramul.
Kelly Konetski-Ramul. Foto: Erakogu

Rakvere hariduselu on põnevam kui kunagi varem. Lõpuks ometi on riigigümnaasiumi hoonega seotud küsimused saanud vastuse. Rakvere linnavolikogu andis 19. veebruaril nõusoleku L. Koidula 11b kinnistu võõrandamiseks. Esimene riigigümnaasiumi inspiratsioonikohvik oli ära. Rakvere noorte õpilasesindus alles alustab tegevust, aga neil on juba ettepanekuid ja soov sisuliselt kaasa rääkida.

Haridus- ja teadusministeerium on valmis Rakvere hea partnerina koostööd tegema. Ümberkaudsed omavalitsused on äraootaval seisukohal, aga ometi tulevikku vaatavad. Lõpuks ometi oleme jõudnud põhiküsimuseni – milline on Rakverre loodava riigigümnaasiumi sisu?

Selge on see, et tänapäevased digivahendid, interaktiivne õpikeskkond, veebipõhised õppematerjalid, tarkvaralahendused, projektõppeklassid, õppevormide jaoks kergesti kohaldatav interjöör, valgus, avatus, mugavus ja nüüdisaegne õpikäsitlus ei ole meie gümnasistidele enam mingi kauge unistus. Loodetavasti ei piirdu õppesuunad humanitaar-, majandus- ning loodus- ja täppisteadustega, vaid vastavad tööturu vajadustele ning annavad noortele päriselt vahendid teadlike valikute tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles