Hea kooli tunnustusprogrammi selle aasta voor on avatud

BNS
Copy
Rakvere Kungla lasteaed pälvis hea kooli programmi raames mullu tunnustuse väärtuspõhise lasteaia kujundamise, pärimuskultuuri ja laste iseseisva tegutsemise väärtustamise eest.
Rakvere Kungla lasteaed pälvis hea kooli programmi raames mullu tunnustuse väärtuspõhise lasteaia kujundamise, pärimuskultuuri ja laste iseseisva tegutsemise väärtustamise eest. Foto: Margus Martin

Tartu ülikooli (TÜ) eetikakeskus kuulutab avatuks selle aasta tunnustusprogrammi "Hea kool kui väärtuspõhine kool", mille eesmärk on toetada koole teadlike väärtusvalikute tegemisel ning olla abiks nende isikupära ja arenguvõimaluste leidmisel.

Hea kooli nimeline tunnustusprogramm on analüüsiprotsess, mis aitab hea kooli mudelist lähtuva eneseanalüüsi toel märgata ja aru saada, milliseid teadlikke valikud teha, et oma lasteaeda arendada.

Tänavu toimuvas programmis tuleb TÜ eetikakeskuse hea kooli ja hea lasteaia projektijuhi Nele Punnari sõnul tähele panna paari uuendust. "Sellel aastal on tunnustusprogrammis osalejate arv piiratud, mistõttu programmi tuleb eelnevalt registreerida ja kandideerida motivatsioonikirja alusel, mida on võimalik esitada märtsi keskpaigani," ütles Punnar. Kandideerima on oodatud nii varem osalenud koolid kui ka uued liitujad.

Lisaks on tunnustusprogrammile seatud eelistatud valdkonnad: koostöö ja head suhted ning koolikeskkond. "Soovime, et seekordses tunnustusprogrammis osaleksid koolid võimalusel koos oma pidajaga, mistõttu ongi seesama koostööaspekt meile väga oluline. Meid huvitab väga, mis on nende ühised mured ja rõõmud ning kuidas eetikakeskus koos oma kriitiliste sõpradega saaks koostööd toetada," kõneles Punnar. "Oleme ka kohaliku omavalitsuse haridusspetsialiste osalema kutsunud, et ka nemad võiksid enda tegevust kooli- ja lasteaiapidajana analüüsida."

Tunnustusprogrammi registreerumine motivatsioonikirjaga toimub 2.–20. märtsil. Programmi pääsenud selguvad hiljemalt 27. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles