Sisekliimat parandav perefirma laienes ja tähistas seda peoga

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kaarel (vasakult), Riho ja Siim Korsten oma perefirma Viru Kliima OÜ laiendatud müügiruumis.
Kaarel (vasakult), Riho ja Siim Korsten oma perefirma Viru Kliima OÜ laiendatud müügiruumis. Foto: Vladislav Musakko

Riho, Kaarel ja Siim Korsten veavad Virumaal eest perefirmat nimega Viru Kliima OÜ. Eelmise nädala lõpus oli neil põhjust pidu pidada, et tähistada oma ettevõtte laienemist.

Ligemale sada kutsutud külalist, pokkeriturniir ja muusikakooslus Küberrünnak andsid aimu suurejoonelisest ettevõtmisest. “Siiamaani oleme vaikselt tegutsenud, ilma liigse turunduse ja välise efektita, aga nüüd oli meil väike põhjus sõbrad külla kutsuda,” põhjendas Kaarel Korsten, Viru Kliima tegevjuht.

Viru Kliima OÜ tegeleb Virumaal kliimaseadmete müügi, paigaldamise ja hooldamisega. Ettevõte asutati juba 1993. aastal: esialgu oli “peakorter” Rakveres Võidu tänaval, umbes kolm aastat tagasi koliti linnapiirile Lepna tee äärde.

“Tänapäevastasime tööruume, saime juurde laopinda, ja mis peamine: jõudsime tavalistele inimestele lähemale,” rääkis Kaarel Korsten. “Meil puudus varem näidiste ja inforuum, mis nüüd valmis sai, ja seda tähistamegi.”

Tegevjuhi sõnul võib nende poole pöörduda iga küsimusega, mis puudutab ruumide sisekliimat. “Meil on päris palju kogemusi ja mõned päris suured kliendid,” rääkis Kaarel Korsten. “Näiteks kontrollivad meie paigaldatud ja tarnitud seadmed Palmse suurte metallifirmade sisekliimat – keevitusruumide ventilatsiooni tagamine on keerukas ülesanne. Ka hoolitseme Rakvere ametikooli puhta õhu ja ventilatsiooni eest.”

Viru Kliima on perefirma, mis tegutsenud 28 aastat. “Alati võiks ju rikkam olla, aga oleme hakkama saanud,” ütles Kaarel Korsten. “Meid viivad edasi uudishimu ja soov õppida. Meile pole see ainult töö, me oleme hingega asja juures.”

“Vallavanemana on mul ainult hea meel, kui Rakvere linna ettevõtted kolivad linnast ära meie juurde valda ja siis veel laienevad ka,” viskas tervitussõnadega pidulisi kostitanud Rakvere vallavanem Maido Nõlvak nalja.

“Kuna olen ka terviseedendaja, siis kliimavärgid meeldivad mulle eriti. Tubli ettevõte – ja et teil edaspidigi hästi läheks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles