Porkuni suusamehe klassikasõit kujunes MM-il vaevaliseks

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Korraliku sprindiesituse järel 15 kilomeetri klassikasõidus kehva enesetunnet kurtnud Martin Himma võtab MM-i kokku neljapäeval vabatehnikas sõidetava 30 kilomeetri distantsiga.
Korraliku sprindiesituse järel 15 kilomeetri klassikasõidus kehva enesetunnet kurtnud Martin Himma võtab MM-i kokku neljapäeval vabatehnikas sõidetava 30 kilomeetri distantsiga. Foto: Hanninen/newspix24/Sipa/

Saksamaal Oberwiesenthalis jätkuvatel kuni 23-aastaste noorte maailmameistrivõistlustel murdmaasuusatamises oli teisipäeval kavas 15 kilomeetri klassikalises tehnikas sõit.

Paar päeva varem vabatehnikasprindis 14. kohaga korraliku etteaste teinud Martin Himmal distantsisõit nii edukalt välja ei kukkunud ning ta sai 68 lõpetaja hulgas 43. koha. Kaotust parimale kogunes üle nelja minuti.

Porkunist sirgunud 20-aastase Himma sõnul tundis ta võistluspäeva hommikul ärgates, et enesetunne ei ole kõige parem. "Tundsin ennast kahtlaselt, kuidagi jõuetult, nagu hakkaks haigeks jääma," tähendas ta ning lisas, et stardieelne soojendus ning võistluse kaks esimest ringi polnud samas väga laita.

Distantsi esimesel poolel liikus treener Kalju Ojaste juhendamisel harjutav Martin Himma enda sõnul esikahekümne tempos, kuid sõidu lõpp kujunes vaevaliseks. "Läks väga raskeks ja enam ei jaksanud pingutada. Natukene taastusin, aga peale seda tulid krambid," rääkis ta.

Maailmameistritiitli võitis suure ülekaaluga järgnevate ees Venemaa esindaja Sergei Ardašev ajaga 36.26,4. 21-aastane sportlane edestas pühapäevase sprindi pronksivõidu järel seekord hõbemedali kaela saanud norralast Harald Østberg Amundseni pisut rohkem kui ühe minutiga ning pronksiomanik Hugo Lapalus Prantsusmaalt jäi temast pooleteise minuti kaugusele.

Neljapäeval on MM-il Oberwiesenthalis kavas 30 kilomeetri ühisstardist vabatehnikasõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles