Maakonna suurimas ratsamaneežis Pariisi Tallis võisteldi takistussõidus

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Pariisi Talli sisemaneež avardab ratsaspordiga tegelejate võimalusi Lääne-Virumaal ning ka võistlusi näeb siin kandis nüüd tihedamalt.
Pariisi Talli sisemaneež avardab ratsaspordiga tegelejate võimalusi Lääne-Virumaal ning ka võistlusi näeb siin kandis nüüd tihedamalt. Foto: Ain Liiva

Läinud suvel Pariisi külas valminud Lääne-Viru maakonna suurimas ratsaspordi sisemaneežis käib vilgas tegevus. Paar nädalat tagasi korraldati seal Pariisi Talli eestvedamisel takistussõiduvõistlus, kus oli kavas 60 starti.

Päeva esimeses võistlusklassis, juhtimisrajal, oli 23 osalejat. Ehkki otsest võitjat ei selgitatud, autasustati siiski kõiki, sest tegu on lastele ja noorhobustele mõeldud klassiga, kus osalejaid motiveeritakse rahulikult ja korrektselt sõitma.

Järgnes parkuur 50–60 cm, kus samadel põhjustel ei võetud aega, kuid jaotati kohad sõidu puhtuse alusel. Kolmanda parkuuri (75 cm) võitis Lee Saarepera hobusel Viko ning neljanda parkuuri (85 cm) võitja oli Helena Kirsch hobusel Painted Lady. Päeva põhisõidu (95–100 cm händikäp) võitis Sandra Vahemets hobusel Fruty.

Paremaid innustasid auhindadega Pariisi Tuled, Grossi Toidukaubad, Horsefood Estonia, Saku, A. Le Coq, Eesti Pagar, Diversey ja Artiston. Võistlejatel ja huvilistel avaneb järgmine võimalus ratsaspordivõistlustest Pariisis osa saada juba 21. ja 22. märtsil.

Võistluse korraldaja Olev Käspersoni sõnul on võimalik noori ja lootustandvaid ratsasporditalente auhindadega toetada. Kel asja vastu huvi ning kes on valmis õlga alla panema, sel tuleb ühendust võtta Pariisi Talliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles