Kommertsbussiliinid loobuvad märtsikuu teisest poolest Aseris käimast

Andres Pulver
Copy
Lux Expressi buss Tallinna bussijaamas.
Lux Expressi buss Tallinna bussijaamas. Foto: Joakim Klementi

Alates 17. märtsist ei peatu Aseris enam Lux Expressi kaugliinibussid ja alates 1. aprillist lõpetab OÜ Eks­press-Auto L oma kaugliini teenindamise.

Et tagada Aseri aleviku elanike ühendus maakonnakeskusega (ja ümberistumisvõimalus kaugliinibussidele ja rongidele ning vastupidi), on MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus teinud maanteeametile ettepaneku pikendada Aserini senist maakonnaliini nr 56 Viru-Nigula – Rakvere ning lisada veootsi nii töö- kui ka puhkepäevadel.

Kavandatav muudatus rahuldaks Aseri aleviku ja ka Rannu küla elanike liikumisvajaduse esialgu vaid minimaalsel tasemel.

Viru-Nigula vallavalitsus on probleemiga kursis ning tegeleb sellele parima võimaliku lahenduse otsimisega.

Paraku ei saa kohalik omavalitsus kommertsalusel toimiva bussiliini kohta tehtavaid otsuseid mõjutada. Iga ettevõte otsustab ise, kas ja millist liini teenindada soovib.

Liini sulgemise või neis muudatuste tegemise põhjuseks on tavaliselt majanduslik mittetasuvus, mis tähendab teisisõnu seda, et bussid on ebapiisava täituvusega ega too liini teenindavale ettevõttele piisavalt piletitulu.

Vallavalitsuse teatel loodetakse leida peagi lahendus, mis vastaks vallaelanike liikumisvajadusele ja tagaks nende ühenduse maakonnakeskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles