Maakondliku arengu toetusraha jagatakse tänavu laiali

Andres Pulver
Copy
Eelmisel aastal maakonnale eraldatud toetuse eest ehitatakse Rakvere haigla uue korpuse keldrikorrusele taastusravikompleks.
Eelmisel aastal maakonnale eraldatud toetuse eest ehitatakse Rakvere haigla uue korpuse keldrikorrusele taastusravikompleks. Foto: Meelis Meilbaum

Rahandusministeerium eraldab ka tänavu igale maakonnale kindla summa toetusraha, et soodustada maakonnaülese mõjuga projektide elluviimist.

Eelmisel aastal leppisid Lääne-Virumaa omavalitsused kokku, et kogu summa ehk 393 154 eurot suunatakse Rakvere haigla taastusravikompleksi ehitamisse. Tänavu aga otsustati maakonnale eraldatud 458 889 eurot jagada võrdselt kõikide omavalitsuste vahel, seega saab igaüks 57 361 eurot.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Sven Hõbemägi rääkis, et iga omavalitsus saab valida objekti, kuhu raha investeerida.

“Määrusest tulenevalt peab see olema kantud maakondlikku arengustrateegiasse,” selgitas Hõbemägi. Tema sõnul on tegemist garanteeritud riigipoolse rahaga, küll tuleb aga taotluse esitajatel põhjendada, et investeeringul on maakonnaülene mõju.

Hõbemägi nimetas, et omavalitsused saavad taotlusi esitada 15. märtsist 30. aprillini.

Praegu ühtegi suurt ülemaakonnalist projekti maakonna arengustrateegia tegevuskava elluviimise toetuse abil teoks teha ei saa, sest nii laste turvakodu kui ka kodutute loomade varjupaiga temaatika ei ole maakonna arengustrateegias kajastatud. Sven Hõbemägi lubas, et ka need teemad pannakse arengustrateegiasse sisse.

“Selleks peavad aga otsuse langetama kõik volikogud,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles