Ühe euro eest saab osaleda ägedas loodusprogrammis

Katrin Uuspõld
Copy
Oandu külastuskeskus Lääne-Virumaal pakub samuti mitut toredat programmi.
Oandu külastuskeskus Lääne-Virumaal pakub samuti mitut toredat programmi. Foto: Vladislav Musakko

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) avas registreerimise kevadistesse loodusõppeprogrammidesse, mis soodustavad ühtaegu nii looduses liikumist kui ka kasulike teadmiste kogumist metsa, mere, looduse ja kodukandi kohta. Tänavu pakutakse üheeurose soodushinnaga programme nii laste- kui ka täiskasvanute rühmadele.

Hoolimata aastaajast või ilmast on looduses alati midagi uurida, õppida ja avastada. Selleks et looduse märkamine ja tundmaõppimine ladusamalt sujuks, pakuvad RMK külastuskeskused ja Sagadi looduskool mitmesuguseid loodusõppeprogramme.

"Sel aastal tuleb kevad teisiti, kuna tänavu pakume soodusprogramme mitte ainult lastegruppidele, vaid ka täiskasvanuile. Kuna teemade valik ulatub metsast mereni, leiavad pered, sõpruskonnad ja töökollektiivid kindlasti valikust endale sobivaima teema, millel teadmisi loodusest täiendada ja mille taustal ühiselt kvaliteetaega veeta," ütles RMK loodusteadlikkuse spetsialist Liina Karrofeldt. Programme pakutakse üle Eesti. Spetsiaalselt täiskasvanutele kavandatud soodusprogrammid on olemas Oandu, Ristna, Matsalu ja Pähni külastuskeskustes, kuid ka kõiki teisi programme on võimalik täiskasvanutele kohandada.

Mitmes külastuskeskuses pakutakse ka tasuta seljakotiprogramme. Need võimaldavad täiskasvanud osalejail läbida programm iseseisvalt, õpilasrühmade puhul saab juhendaja rolli õpetaja. Külastuskeskusest antakse kaasa juhendid, töölehed ja õppevahendid, radade voldikud, kaardid ning muu vajalik.

Soodushinnaga programmi hind on osaleja kohta ainult üks euro ja programmide arv on piiratud. Tavahinnaga programme on võimalik tellida aasta ringi. Eelregistreerimine on vajalik kõigi, ka seljakotiprogrammide puhul. Loodusõppeprogrammidega saab tutvuda veebilehel Loodusega Koos https://www.loodusegakoos.ee/metsakool, kus on leitavad ka asukohtade täpsed kirjeldused. Transport toimumiskohta tuleb külastajatel ise korraldada.

RMK hoole all on ligikaudu 30 protsenti kogu Eestimaast, seal asub 47 protsenti Eesti metsadest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles