Paides esietendub keeleteemaline koguperelugu “Blablabla”

Inna Grünfeldt
Copy
Lavastuse “Blablabla” proov. Vasakult: Jaan Pehk, Ursel Tilk, Johannes Richard Sepping ja Joosep Uus.
Lavastuse “Blablabla” proov. Vasakult: Jaan Pehk, Ursel Tilk, Johannes Richard Sepping ja Joosep Uus. Foto: Paide Teater

Paide teatris jõuab 26. märtsil publiku ette koguperelavastus “Blablabla”, mis räägib emakeelekuul keelest ja kõigest sellest, millest keel koosneb ja tekib – tähtedest, häälikutest, sõnadest, lausetest, aga ka juhuslikest näpu- ja kirjavigadest.

Kui piiblis saab sõna lihaks, siis lavastuses “Blablabla” saab sõnast mäng, keelemäng, kus ühe tähe langemine sõnataevast teeb teiseks kõik. Nii nagu taevas, nõnda ka maa peal. Sõlme läinud keel väljendab seda, mida korralikud sõnad ära ei ütle. Üksainus sõna loob tohutu maailma.

“Blablabla” lavastajad on Anne Türnpu ja Eva Koldits, mängivad Paide teatri näitlejad ­Johannes Richard Sepping, ­Ursel Tilk, Kirill Havanski ja Joosep Uus. Lavastuse kunstnik on Kairi Mändla, helikunstnik Jaan Pehk, valguskunstnik Airi Eras. Paide teatri juht Harri Ausmaa lubas vaate- ja sõnamängu igale vanusele.

“Hea perelavastus on selline, mis pakub elamuse nii lapsele kui ka neile, kel lapsepõlv juba seljataha jäänud. Elukogemusele vastavalt avanevad ka lavastuse eri tahud ja tasandid,” kommenteeris Ausmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles