Virumaa Teataja paneb kujundused ja fotod näitusele

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Toomas Erapart näitusetööga “Karistamatuse tunne ja kambavaim on ohtlik kombo”.
Toomas Erapart näitusetööga “Karistamatuse tunne ja kambavaim on ohtlik kombo”. Foto: Ain Liiva

Virumaa Teataja avab järgmisel nädalal kaks näitust: väljapaneku “Inimene ja kunst” lehekujundustest ja fotonäituse “(S)Ilmapilk”. Lehe püsilugejatele pakuvad näitused äratundmisrõõmu, kuid nendel, kes tulevad näitustele kaugemalt, on kindlasti palju avastamisrõõmu.

Virumaa Teataja disaineri Toomas Erapardi näitus “Inimene ja kunst” avatakse Rakvere Teatrikinos teisipäeval kell 17.17 ja see toob külastajateni valiku kujundusi, mis on möödunud aastal ära märgitud Postimees Grupi kuu parimate kujundustena või leidnud positiivset tagasisidet toimetuses.

“Mul on väga raske oma töödega sada protsenti rahul olla, alati jääb kripeldama, et midagi on puudu või peaks teisiti olema,” lausus Toomas Erapart.

Näitusele valis ta tööd, millega on enim rahule jäänud – mis on visuaalselt kenad või olnud tehniliselt teostuselt keerukamad. Lisaks on väljas mõned tööd, mis sobivad ideaalselt just näituse kohaga, teatri ja teatrikinoga.

Igal kujundusel on Toomas Erapardi sõnul oma sünnilugu. Mõni kujundus sünnib just kui iseenesest, mõni jälle pikema protsessi käigus. Mõne puhul on nauditav, kui algmaterjal on olematu ja kogu kujundus tuleb üles ehitada oma fantaasiaga. Teinekord on aga fotomaterjal niivõrd hea, et tuleb proovida igat nippi, et fotod koos looga kõige paremini esile tuua nõnda, et need koos töötaksid.

“Vahel kujundust valmis saades, kui kõrvutan kujunduse algmaterjali ja tulemust, tekib endalgi küsimus, kuidas ma selleni olen jõudnud,” lausus Toomas Erapart.

Virumaa Teataja fotonäitus “(S)Ilmapilk” avatakse neljapäeval kell 16 Rehbinderi majas. Näitusel on väljas valik fotosid Virumaa Teataja endiselt fotograafilt Meelis Meilbaumilt ning praegustelt piltnikelt Ain Liivalt ja Vladislav Musakkolt. Näitusele jõuab fotosid, mis illustreerinud uudislugusid, aga ka ülesvõtteid isikutest, kellest on 2019. aastal kirjutatud.

Fotonäitus Rehbinderi majas jääb avatuks aprilli lõpuni, kujunduste näitus Teatrikinos 20. maini. Rehbinderi majas toimuvale fotonäitusele on sissepääs tasuline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles