Naistepäeva tähistamist alustati varastel hommikutundidel

Copy

Erandkorras pühapäeva varahommikul avatud Rakvere kesklinna lillepoodides olid mehed ja pojad hoolega pere naispooltele lillesülemeid valimas.

Kell oli vaevalt 7.30, kui isa-poeg Vladimir ja Georgi väljusid lillepoest, käes sülemitäis lilli ja pott kaktusega. "Minu õde soovis endale kaktust, sellist nagu minul on," pajatas väike Georgi tuntava uhkustundega. Nende meeste jaoks on naistepäev kindel igaaastane traditsioon. Hommikut alustati varakult, et lilled oleksid laual ajaks, mil naispere ärkab. "Hommikul õe tuppa sisenedes, nägin, et tegelikult oli ta juba üleval," sõnas Georgi.

Lillepoodides alustati kimpude valmistamist ammu enne päikesetõusu. Kullerteenuste abil täna oma tee kodudesse leidvaid lilleseadeid oli valmis tehtud mitmeid kümneid. "Eile õhtul kella kümne ajal laekus veel tellimusi tänaseks päevaks," ütles Helksiine lilleäri eestvedaja Valvi, kelle sõnul pürgib kullerteenuste arv saja lähedale. Sagimine käis üle linna. Kella kaheksaks oli Turutare taga asuvast lilli müüvast treilerist läbi käinud poolsada meest. "Nelke ostetakse palju," rääkis lillemüüja Rita. 

Lillemüüjate sõnul on naistepäeva trend tõusvaks traditsiooniks - tulpe, roose ja rikkalikke lilleseadeid ostetakse aasta-aastalt aina rohkem. "Koos poegadega tulevad isad lasevad tihtilugu lastel ise emadele ja õdedele lilled valida. Üldjuhul on väikeste poiste sooviks kõige pikemad ja punasemad roosid," sõnas Seminari lillepoe florist Anu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles