Kohaliku omavalitsuse haridusjuhid osalesid arenguprogrammis

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Arenguprogrammis osalenud kohalike omavalitsuste haridusjuhid.
Arenguprogrammis osalenud kohalike omavalitsuste haridusjuhid. Foto: Olev Mihkelmaa

18 kohaliku omavalitsuse haridusjuhti üle Eesti lõpetasid Innove, haridus- ja teadusministeeriumi ning Eesti Linnade ja Valdade Liidu koostöös toimunud kohalike omavalitsuste haridusjuhtide arenguprogrammi. Rakvere vallavalitsust esindas Monica Jaanimets.

Lõpuüritusel esitlesid valdade ja linnade haridusametnikud oma lõputöid muudatuste juhtimise kohta kohaliku omavalitsuse haridusvaldkonnas. Programmis osalenud Kaie Talvingu sõnul on haridusjuhtide arenguprogramm hästi läbimõeldud ning toetab omavalitsuse ametnike professionaalset arengut. "Meiega jagasid tarkusi oma ala parimad praktikud ja koolitajad, programm sisaldas hulgaliselt eesmärgistatud tegevust ning mõtestatud õppimist. Ka kontaktid ja kogemused, mis ma oma kursusekaaslaste näol sain, on hindamatu väärtusega," rääkis Talving.

Arenguprogramm kutsuti ellu 2017. aastal tehtud haldusreformi tõttu, sest paljudes omavalitsustes vahetusid ametnikud ja tööle asusid uued haridusjuhid. Programmi eesmärgiks on kohalike omavalitsuste haridusjuhtide kompetentsi suurendamine haridusvaldkonna strateegilisel planeerimisel ja muudatuste juhtimisel. Arenguprogrammi esimene lend käis koos septembrist 2019 kuni märtsini 2020, mille vältel toimus kuus koolitusmoodulit. Lisaks läbisid osalejad töövarjutamise kohaliku omavalitsuse haridusjuhi ning haridusasutuse juhi juures ning esitasid lõputöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles