Koroonaviiruse levik on seadnud ohtu Vinni sumoturniiri toimumise

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Judo- ja sumotreener Riho Rannikmaa.
Judo- ja sumotreener Riho Rannikmaa. Foto: Ain Liiva

Laupäeval peaks kalenderplaani kohaselt Vinni spordihoones toimuma esinduslik sumoturniir 12 riigi sportlaste osavõtul, kuid praegu on selle toimumine koroonaviiruse leviku tõttu kahtluse all. Vinni vallas on kokku kutsutud kriisikoosolek, kus ühe teemana tuleb jutuks just kõnealune võistlus. 

Täiendatud kell 13.50. Sumovõistlus jääb ära!

Vinnis toimuma pidav võistlus on sumo Euroopa karikavõistluste üheks etapiks, kuid nelja riigi koondised – Poola, Itaalia, Norra ja Türgi – on juba korraldajatele teatanud loobumisest. Seevastu kolm Gruusia sportlast peaksid juba õige varsti Vinni kohale jõudma, oma osalemissoovi on kinnitanud ka 30-liikmeline Ukraina delegatsioon.

"Kui minu teha oleks, siis ma jätaks praeguses olukorras võistluse ära," ütles Eesti Sumoliidu juhatuse liige ja turniiri peakorraldaja Riho Rannikmaa. "Aga ma ei saa ainuisikuliselt seda otsust teha. Suhtlen just praegu rahvusvahelise alaliidu juhtidega ja ootan nende seisukohta. Kui turniir viimasel hetkel ära jätta, võivad mõned koondised küsida meilt kompensatsiooni lennupiletite eest, aga kui rahvusvaheline alaliit ärajätmise kinnitab, siis sellist nõuet ilmselt ei tule," selgitas ta.

Rannikmaa lisas, et näiteks Poola koondis jääb Vinni tulemata sealse spordiministri otsuse põhjal.

Kella 13.30 paiku saabus teade, et rahvusvaheline alaliit andis loa võistluse ära jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles