Pariisist leiab maakonna suurima ratsamaneeži

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Pariisi Talli ratsutamise sisemaneež on Lääne-Viru maakonnas suurim, pakkudes alaga tegelejatele enam kui tuhande kahesaja ruutmeetri suurust harjutamisruumi.
Pariisi Talli ratsutamise sisemaneež on Lääne-Viru maakonnas suurim, pakkudes alaga tegelejatele enam kui tuhande kahesaja ruutmeetri suurust harjutamisruumi. Foto: Ain Liiva

Mitu aastat aru pidanud ja mullu suvel põhjalikult kavandatud plaani ellu viinud Olev Käsperson püstitas kodukülas Pariisi Talli välisväljaku kõrvale ratsutamise sisemaneeži. Nüüdseks on seal esimene võistluski maha peetud.

Lääne-Viru maakonna kümmekonnale ratsutamise sisemaneežile lisandunud Kadrina valla Pariisi Talli maneež muutus omal ajal juhuse tahtel hobuste kasvatamise juurde sattunud Olev Käspersoni sõnul reaalsuseks olude sunnil. “Eks see meie kliima on, mis seda tegema sundis. Ratsutamisega tegelevad lapsed on olemas, aga vajalikke tingimusi aastaringseks harjutamiseks neil polnud,” rääkis 59-aastane ettevõtja.

Esimese hobuse juba rohkem kui kakskümmend aastat tagasi ostnud Käspersoni sõnul ei teinud ta ostu juhuslikult, sest on ratsutamist harrastanud juba noorukieas. Pariisi Tallis on selle tõestuseks aukohal Olev Käspersoni kasutuses olnud sadul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles