Desovahendeid jagub kõigile, paanikaks pole põhjust

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Lilleoru apteegis võtab proviisor leti alt välja kasti desinfitseerimisvahenditega – juhuks, kui need saalist otsa peaks saama.
Lilleoru apteegis võtab proviisor leti alt välja kasti desinfitseerimisvahenditega – juhuks, kui need saalist otsa peaks saama. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere Lilleoru apteegi proviisori Tiina Kompuse sõnul on puhastava toimega vahendite tellimused varasemaga võrreldes kümnekordistunud, kuid hirmu, et kaup otsa saaks, ei ole. Enne koroonaviiruse levikut osteti desinfitseerimisvahendeid eelkõige haavade puhastamiseks ja mõningatel juhtudel ka reisile kaasa. Nüüd soovitakse käsi puhastada näiteks pärast poeskäiku ning enne autosse istumist.

Rakvere linna apteekides desovahendite defitsiiti ei ole. Ühegi apteegi riiulitel puhastusvahendite sildi juures tühjus ei laiuta, valiku võib teha pudeli suurusest või toote hinnast lähtudes. “Enne tellisid tootjad desovahendite pudeleid ja korke Hiinast, praegu on see variant asendatud Euroopa-siseste tellimustega. Sellest tulenevalt võib esineda ka mõningaid varieerumisi hindades,” jagas proviisor Tiina Kompus selgitusi. “Kätepesust ja selle olulisusest on räägituid aastaid, kuid üldjuhul hakatakse sellele tähelepanu pöörama olukordades, mil levikul on mõni viirus,” lisas ta.

Proviisor Tiina Kompuse sõnul on seni vähe esile tõstetud C-vitamiini tarvitamist, mis aitab immuunsuse kasvule tublisti kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles