Bussifirmad pole koroonaviiruse tõttu käsulaudu saanud

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kaido Ambus ei kanna fotol valget kitlit mitte koroonaviiruse hirmus, vaid vanatehnikahuvilisena on ta muu hulgas korda teinud vana kiirabiauto ja osaleb sellega stiiliüritustel.
Kaido Ambus ei kanna fotol valget kitlit mitte koroonaviiruse hirmus, vaid vanatehnikahuvilisena on ta muu hulgas korda teinud vana kiirabiauto ja osaleb sellega stiiliüritustel. Foto: Ain Liiva

A.K. Renditeenuste OÜ omanik Kaido Ambus ja Tapa Autobussipargi omanik Rein Tali ütlesid, et koroonaviiruse leviku tõttu pole nad terviseametilt või mõnelt teiselt asutuselt spetsiaalseid käitumisjuhiseid saanud. Esimesena nimetatud firma tegeleb juhuvedudega, muu hulgas käivad ettevõtte bussid välismaal, teise põhitegevus on õpilaste vedu.

“Praegu pole veel midagi ette võtnud,” tunnistas Kaido Ambus. “Busse pühid ja koristad ju nagunii. Mingeid soovitusi, kuidas käituda, pole ettevõte terviseametilt saanud.”

Ambus lisas, et hoopis teise valdkonna inimesena pole ta ka kursis, kuidas käituda desovahenditega efektiivselt. “Ei tea ju, milliste kohtade desinfitseerimisele erilist tähelepanu pöörata. Aga lähiajal pole mul õnneks ka välisreise kavas, nii et praegu ma veel väga ei muretse,” kõneles ta.

Rein Tali mainis, et tema ettevõte on saanud küll koroonaviiruseteemalise ringkirja, kuid see oli üldsõnaline, teavitades vaid ohust. “Mingeid juhiseid selles polnud,” ütles ta. “Tegeleme õpilaste veoga. Kui olukord peaks hullemaks minema, tuleb küsida nõu, mida ette võtta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles