Mäesuusatajad sõitsid viimsel lumel

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Hanna Marie Ruuto tõi Lääne-Virumaale Eesti noorte meistrivõistlustelt mäesuusatamises pronksmedali.
Hanna Marie Ruuto tõi Lääne-Virumaale Eesti noorte meistrivõistlustelt mäesuusatamises pronksmedali. Foto: Jaanus Mikk

Hoolimata kevadistest ilmaoludest valitsesid läinud nädalavahetusel Kuutsemäel sedavõrd soodsad tingimused, et võimalik oli selgitada Eesti noorte mäesuusatamise meistrid slaalomis ja suurslaalomis.

Korraldajate hea ettevalmistustöö vilju õnnestus maitsta teiste hulgas Rakvere suusaklubi Telemark mäesuusatajatel, kellest edukaimana saavutas Hanna Maria Ruuto kuni 10-aastaste vanusearvestuses pronksmedali slaalomis. Kiireid aegu sõitsid veel Nora Neeme U8 vanuserühma tüdrukute ning Aron Neeme U10 klassi poiste konkurentsis. Paraku lipsas mõlemal ühes sõidus sisse viga slaalomivärava läbimisel, mistõttu nad tulemust kirja ei saanud.

Suusaklubi Telemark treener Hillar Hein lausus, et samasuguseid äpardusi esines teistelgi Lääne-Viru noortel, kuid sellest end häirida ei lastud. “Noored koguvad kogemusi. Pealegi kehtib mäesuusatamises seadus: kes ei riski, see ei võida. Samasuguseid asju esineb mäesuusatamises tihti ka maailma paremikul,” rääkis Hein.

Hanna Maria Ruuto slaalomi pronksmedali kõrval teenis Andreas Toomel samal alal kuni 16-aastaste poiste arvestuses neljanda koha. Suurslaalomis tuli Tristan Ruuto poiste U14 klassis neljandale, Aron Neeme U10 klassi poiste hulgas kaheksandale ning Hanna Marie Ruuto sama vanade tüdrukute konkurentsis kümnendale kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles