Maamess lükkub septembrisse

Virumaa Teataja
Copy
Enne maamessi ostetud piletid ja väljastatud kutsed kehtivad ka ettevõtmise uutel kuupäevadel.
Enne maamessi ostetud piletid ja väljastatud kutsed kehtivad ka ettevõtmise uutel kuupäevadel. Foto: Sille Annuk / Postimees

16.–18. aprillil toimuma pidanud maamess lükkub maailmas leviva koroonaviiruse tõttu edasi sügisesse ning leiab aset 10.–12. septembril, kirjutab Maa Elu.

“Pärast põhjalikke arutelusid korraldusmeeskonnaga ei pea me võimalikuks maamessi korraldada 16.–18. aprillil, vaid peame ainuõigeks see edasi lükata septembrisse,” rääkis maamessi projektijuht Margus Kikkul. Kikkuli sõnul ei langetatud otsust kergelt, sest maamessil on seljataga väärikas ajalugu.

“Oleme põllumajanduse, metsanduse, aianduse ja toidutööstuse tegijaid koondavat messi järjepidevalt korraldanud viimased 28 aastat. Meil on siiralt kahju, et oleme sunnitud messi edasi lükkama, kuid peame kaasa aitama koroonaviiruse leviku tõkestamisele,” märkis ta.

“Paraku jätab maamessi edasilükkamine piirkonda ka märkimisväärse majandusliku jälje. Tellisime 2017. aastal Eesti konjunktuuriinstituudilt maamessi regionaalse mõju uuringu, mille järgi oli see toona 3,9 miljonit eurot,” rääkis korraldaja.

Ta lisas, et suure messi edasilükkumine puudutab paljude valdkondade ettevõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles