Arvo Pärdi sünnipäeva tähistab konverents Laulasmaal

Inna Grünfeldt
Copy
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Vladislav Musakko

Oktoobris toimub Arvo Pärdi 85. sünnipäeva tähistav teaduskonverents, mille korraldavad Arvo Pärdi Keskus ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia.

16.–17. oktoobril 2020 Arvo Pärdi Keskuses toimuv konverents kannab peakirja "Arvo Pärt – tekstid ja kontekstid“ ning selle eesmärk on elavdada Arvo Pärdi loomingu uurimist ja lahtimõtestamist. Õpetlased Euroopast ja Ameerika Ühendriikidest otsivad konverentsil uusi vaatenurki Pärdi heliteoste tekstianalüüsile, avavad selle teoloogilisi ja kultuurilisi taustu ning mõtestavad tema loominguprotsessi eripärasid.

Konverentsi ettekandjate hulgas on tunnustatud Pärdi-uurijad, monograafiate või publikatsioonide autorid Peter J. Schmelz (Arizona Ülikool, USA), Leopold Brauneiss (Viini Muusika ja Esituskunstide Kõrgkool, Austria), Peter C. Bouteneff (Püha Vladimiri Õigeusu Teoloogiline Seminar, USA), Kevin C. Karnes (Emory Ülikool, USA), Jelena Tokun (Moskva Tšaikovski-nimeline Konservatoorium, Venemaa), Andreas Waczkat (Göttingeni Ülikool, Saksamaa) ning Eestist Toomas Siitan (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia), Kaire Maimets (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia), Tauri Tölpt (Tartu Ülikool, EELK Usuteaduse Instituut) ja ikoonimaalija, diakon Nikita Andrejev (Tallinna Nõmme Ristija Johannese kogudus).

Programmi kuraator on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professor ning Arvo Pärdi Keskuse loomenõukogu liige Toomas Siitan.

Ettekanded on eesti ja inglise keeles ning on varustatud sünkroontõlkega. Konverents on avatud kõigile huvilistele. Vajalik on registreerimine, mis avatakse Arvo Pärdi Keskuse kodulehel suve alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles