Galerii: koroonaviiruse ohtu doonoritel pole

Copy
Rakvere ametikoolis toimus neljapäeval doonoripäev.
Rakvere ametikoolis toimus neljapäeval doonoripäev. Foto: Vladislav Musakko

Koroonaviiruse levik ja kartus ei mõjuta kuidagi verekeskuse igapäevatööd. Tänagi kogusid verekeskuse töötajad Rakvere ametikoolis doonoritelt elumahla. Verekeskuse kommunikatsioonispetsialist Elina Riispapp ütles, et ohtu saada nakkust, sealhulgas koroonaviirust, verevõtmise protseduuril ei ole.

"Doonorivere kogumisel kasutatakse ühekordseid kottsüsteeme steriilsete ühekordsete nõeltega," lausus Riispapp.

Kommunikatsioonijuht ütles, et verekeskuses doonorite verd uue koroonaviiruse suhtes ei testita ja üldiselt tervetele inimestele testi tegemise vajadust ei ole. "Vastavat laboratoorset uuringut vajavad inimesed, kellel on haigusele viitavad sümptomid, kes on hiljuti külastanud koroonaviiruse riskipiirkonda või on olnud lähikokkupuutes COVID-19 haigega."

Riispapp lisas, et verekeskuse personal järgib rangelt terviseameti juhiseid ja haiguse ohjamismeetmeid, samuti Põhja-Eesti regionaalhaiglas kehtivaid juhiseid töötajatele, et vältida haigestumise ja puhangute tekke ohtu.

"Samuti usume, et doonorid, kes käisid koroonaviiruse riskipiirkonnas või kellel on olnud kontakt COVID-19 haigega, püsivad  karantiinis ja doonoripäevi ei külasta. Ootame vereloovutusele kõiki terveid doonoreid, kes pole viimase kuu jooksul külastanud koroonaviiruse riskipiirkondi," lausus Riispapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles