Koroona peast pühkinud ratturid keskenduvad Aafrikale

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Maastikuratturid Argo Rohtmets (vasakul) ja Rain Lond kinnitasid: vaim ja keha on raskeks katsumuseks valmis.
Maastikuratturid Argo Rohtmets (vasakul) ja Rain Lond kinnitasid: vaim ja keha on raskeks katsumuseks valmis. Foto: Argo Rohtmets

Rattabaasi maastikurattatiimi liikmed Argo Rohtmets ja Rain Lond alustasid eile Tallinnast teekonda läbi Türgi Lõuna-Aafrika vabariiki Cape Towni, et startida sellel pühapäeval maastikuratturite seas hinnatud mitmepäevasõidu Cape Epic proloogil.

Kolmveerand tundi enne Tallinnast Istanbuli väljuma pidanud lennukile minekut kinnitasid spordimehed, et on tippsündmuseks valmis, pakatavad positiivsusest ning ka nende ettevalmistus on kulgenud plaanipäraselt.

Rakverlane Rohtmets ütles, et erilist närvipinget ta ei tunneta. “Ma arvan küll, et saame hakkama. Tõusin veel [neljapäeva] hommikul kell 5.15 üles ja väntasin nelikümmend minutit puki peal ratast,” lausus ta. “Ärevust ei tunne, kuid pigem mõtlen selle peale, mis saab siis, kui tagasi tuleme, sest [koroonaviiruse] asi muutub päevadega,” rääkis ta.

Rain Lond avaldas lootust, et sadade võistlejate hulka ei satu rattureid, kes on viiruse endaga Aafrikasse kaasa toonud. “See oleks paha, kui selle pärast tuleks võistlus pooleli jätta,” ütles ta. Londi sõnul tuli neile viimane e-kiri kolmapäeval ja selles öeldi, et Cape Epicu korraldajad jälgivad olukorda ning järgivad hoolikalt kohaliku terviseameti juhiseid. “Hetkel seal ühtegi asja pole ära keelatud ning kõik üritused toimuvad,” kinnitas Rain Lond.

Eestlased, kes on kahe peale kaasa võtnud sada kakskümmend kilogrammi varustust, mille hulka kuuluvad mõlema mehe jaoks spetsiaalselt kokku pandud imekerged rattad, läbivad täna võistluspaigas registreerimisprotseduuri ning loodavad teha tutvust proloogil sõidetava rajaga. Rattabaasi tiimi start on pühapäeva lõuna ajal. Meestele saab kaasa elada Cape Epicu kodulehe vahendusel ja sündmuste arenguga hoiab lugejaid kursis samuti Virumaa Teataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles