Võrkpallimeeskond on täis ootusärevust

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Rakvere võrkpallimeeskonna treenerite ja mängijate näod on ootusärevad, sest koroonaviirus ei jäta puutumata lisaks kõigele muule spordivõistlusi. Millal esiliiga tiitlivõistluste otsustava faasiga alustatakse, saab loodetavasti selgemaks aprilli alguses.
Rakvere võrkpallimeeskonna treenerite ja mängijate näod on ootusärevad, sest koroonaviirus ei jäta puutumata lisaks kõigele muule spordivõistlusi. Millal esiliiga tiitlivõistluste otsustava faasiga alustatakse, saab loodetavasti selgemaks aprilli alguses. Foto: Ain Liiva

Pühapäeval pandi punkt Eesti meeste võrkpalli meistrivõistluste esiliiga põhiturniirile ning selgusid veerandfinaalipaarid. Otsustavate mängude toimumisaja suhtes valitseb praegu teadmatus.

Järgmiseks nädalaks plaanitud veerandfinaalmängudega algust siiski veel ei tehta, sest Eesti Võrkpalli Liidu juhatus otsustas eile peatada koroonaviirusest tingitud olukorra tõttu kõik alaliidu korraldatavad võrkpallivõistlused kuni 1. aprillini. Otsuse langetamisel tugineti vabariigi valitsuse, Eesti Olümpiakomitee ja terviseameti soovitustele.

Otsus puudutab nii naiste kui ka meeste Eesti meistrivõistluseid, nooremate vanuserühmade turniire, rahvusvahelisi võistluseid, aga ka harrastajate turniire. Samuti kutsub võrkpalliliit klubisid ja treeningurühmi järgima terviseameti soovitusi ning võimalusel tegema treeningutesse pausi.

“Edasised otsused langetab alaliit vastavalt lisanduvale informatsioonile ning valitsuse ja terviseameti juhistele,” lausus Eesti Võrkpalli Liidu peasekretär Helen Veermäe. Tema sõnul on võrkpalliliit valmis vajadusel moratooriumi pikendama. “Aga loodame siiski, et olukord muutub lähinädalatel paremaks ning lubab võrkpallihooaega aprillis või hiljemalt mais jätkata,” lisas ta.

Meeste esiliiga meistrivõistlustel oli tabeliseis liidrite osas klaar juba enne põhiturniiri viimaseid kohtumisi: esikoha oli kindlustanud kaks hooaega kaotuseta püsinud valitsev meister Tallinna Ülikool ja teise positsiooni hõivanud BMF/Rakvere Võrkpalliklubi.

3 nädalaks peatas Eesti Võrkpalli Liit mängud kõikides võistlussarjades.

Pealinlased jätkasid heatujuliselt ka kahes viimases põhiturniiri mängus, alistades ühesuguse skooriga 3:0 esmalt Saaremaa ning seejärel IMsport/Järvamaa. Rakverlased said seevastu kaks viiegeimilist tööpäeva. Esimene matš kallutati Võru Võrkpalliklubi /Werro vastu nädal tagasi kodusaalis enda kasuks 3:2, kuid teises saadi sama tulemusega pühapäeval võõrsil lüüa EstNor/Kiili meeskonnalt.

“Viimastes mängudes hakkas meeste esitusi teatud määral pärssima teadmine, et oleme endale juba põhiturniiri teise koha kindlustanud, mistõttu ei suutnud mehed sajaprotsendiliselt keskenduda,” rääkis BMF / Rakvere Võrkpalliklubi peatreener Mehis Täpp. Positiivse poole pealt tõi ta välja, et võimaluse ennast näidata said nooremad tiimiliikmed, kes müttasid lõpuni välja ka teises, kaotatud mängus.

Veerandfinaalis lähevad kokku põhiturniiri edukaim meeskond Tallinna Ülikool ja kaheksandal kohal lõpetanud Liider / Rae vald, teise koha omanik BMF / Rakvere Võrkpalliklubi ja Saaremaa (7.), Eesti Maaülikool (3.) ja Võru Võrkpalliklubi / Werro (6.) ning EstNor/Kiili (4.) ja Lotustimber/Neemeco (5.). Veerandfinaalides mängitakse juhendi kohaselt kahe võiduni. Vajadusel toimub otsustav, kolmas mäng kõrgema paigutusega meeskonna koduväljakul.

Kolmele meeskonnale lõppes hooaeg kaheringilise põhiturniiri kohtumistega: Tallinna Spordikool saavutas üheksanda, IMsport/Järvamaa kümnenda ning Audentese SG /Noortekoondis üheteistkümnenda koha.

Rakvere võrkpallurid plaanivad kuni olukorra selginemiseni treeningutega jätkata. “Trenni teeme nii kaua, kuni teha saab ja seda ära ei keelata. Oleme viimased paar nädalat hoolega veerandfinaalideks valmistunud. Igal juhul liigutame, oleme valmis ja ootame, mis edasi saab,” lausus Mehis Täpp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles