Ida prefekt Tarvo Kruup: politsei on valmistunud kriisiks juba kolm nädalat

Toomas Herm
Copy
Ida prefekt Tarvo Kruup.
Ida prefekt Tarvo Kruup. Foto: Vladislav Musakko

Ida prefektuuri juht Tarvo Kruup rääkis, et politseinike töös ei ole võimalik vältida kontakte inimestega ja seepärast kujutab koroonaviirus mundrikandjatele tõsist ohtu. Kui näiteks üksi Rakvere politseijaoskonna korravalvurid peaksid massiliselt haigestuma, siis võib see ohtu seda kogu politsei võimekuse. "Muretseme väga oma inimeste pärast," sõnas Kruup ja lisas, et seepärast mõeldigi varakult neid varitsevale ohule.

Täna pärastlõunal Narvas piiripunktis olnud prefekt tõi näite, et kontrollimiseks sisenevad mundrikandjad bussi ja rongi näomaskis ja kummikinnastes. Terviseametilt kui kriisi ohjamise vastutavalt ametkonnalt on saadud juhised, kuidas ja millal kasutada isikukaitsevahendeid.

Prefekti sõnul on politseinikud varasemast ettevaatlikumad näiteks autojuhtide kontrollimisel. Samuti hinnatakse ohte õigusrikkujatega kokku puutudes.

Mundrikandjate kaitsmiseks on kuni esmaspäevani kinni kõik politsei- ja piirivalveameti teenindussaalid.

Isikukaitsevahendeid on politseil prefekti kinnitusel piisavalt.

Virumaa politseijuht rõhutas, et väljakutsetele reageerimata ei jäeta. Mis puutub neljapäeval vabariigi valitsuse välja kuulutatud kriisiolukorda ja sellest johtuvasse, siis piirangute täitmise kontrollimiseks politsei täiendavaid juhiseid saanud ei ole. Kruubi sõnul ei käi korrakaitsjad kontrollimas, kas koolid on ikka tühjad või keegi ikka kuskil salaja mingit huviringi korraldab. Samas rääkis prefekt, et kui politseile laekub info mingist suuremast alaealiste kogunemisest, minnakse seda kontrollima. Kui info vastab tõele, siis teavitatakse asjast lastevanemaid ja veendakse noori olema kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles