Loomade varjupaik on karantiinis

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Loomade varjupaigad üle Eesti on karantiinis, et kaitsta nii nelja- kui ka kahejalgseid.
Loomade varjupaigad üle Eesti on karantiinis, et kaitsta nii nelja- kui ka kahejalgseid. Foto: Urmas Luik

Alates tänasest on MTÜ-le Varjupaik kuuluv Virumaa loomade varjupaik Rakveres Kasarmu tänaval suletud nagu ka kõik ülejäänud Eesti varjupaigad.

"Tööd me ikkagi teeme, ja need, kelle loomad satuvad siia, saavad nad tagasi," kommenteeris olukorda Virumaa varjupaiga juhataja Anneli Sokolov.

Ettevaatusabinõud on vajalikud, aga kui inimene tunneb end hästi ning soovib mõnele loomale kodu pakkuda, siis palub varjupaik enne külastamist ette helistada. Kui kauaks eriolukord kehtima jääb, ei osanud juhataja öelda, kuid ilmselt määramata ajaks seni, kuni varjupaikade üldjuht annab uued korraldused.

Kogu loomade varjupaika puudutav info on kättesaadav asutuse Facebooki lehel. Anneli Sokolovi ütlusel rakendatakse igal juhul meetmeid, et varjupaiga hoolealustele oleks tagatud igakülgne hoolitsus ja klientidele ohutus. Loomulikult on nõuete täitmine vajalik ka töötajate kaitsmiseks.

Varjupaiga koertega käivad jalutamas vaid koolitatud vabatahtlikud. Lisaks inimeselt inimesele levivatele haigustele on varjupaigal teine suur mure, milleks on hoogustuv koerte katk. Ka loomadele tuleb karantiini ette valmistada.

Varjupaik loodab inimeste mõistvale suhtumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles