Maakonnaliinide bussid ei ava esiuksi, juhilt piletit osta ei saa

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Maakonnaliinibussidesse ei saa esiuksest siseneda, juhid on reisijatest eraldatud.
Maakonnaliinibussidesse ei saa esiuksest siseneda, juhid on reisijatest eraldatud. Foto: Margus Martin

Lääne-Virumaa kohalikku bussiliiklust haldav Põhja-Eesti ühistranspordikeskus kehtestas eriolukorra tõttu lisanõuded: busside esiuksi ei avata, bussijuhid pileteid ei müü.

Reisija kirjelduse põhjal olid täna kella 11 paiku juba bussijuhid reisijatest ohulindi abil eraldatud ning Vinni–Rakvere liinil sõitnud buss esiust ei avanud. Ka oli reisijaid tavatult vähe.

Põhja-Eesti ühistranspordikeskus selgitas, et reisijatel on lubatud sõidukisse siseneda vaid keskmisest või tagumisest uksest, vältimaks bussijuhtide otsest kokkupuudet reisijatega. Kui bussis ei ole validaatorit keskmise ukse juures, jääb sõit registreerimata ja pilet ostmata. Kuna Lääne-Viru maakonnaliinidel on sõitmine tasuline ja validaatorid puuduvad bussides sootuks, siis tuleb Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse teatest välja lugeda, et piletit ostma ei pea ja sõit on tasuta.

Meetmeid rakendatakse kuni valitsuse eriolukorra otsuse lõpetamise või pikendamiseni.

Koolide sulgemise tõttu hakkavad alates esmaspäevast maakonna bussiliinid 6, 9, 32 ja 46 sõitma koolivaheaegadel kehtiva sõiduplaani järgi. Liinid 13, 23, 34 ja 63 jätkavad teenindamist koolipäevadel kehtiva sõiduplaani järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles