Eriolukorra täiendavad piirangud saartele ja vaba aja veetmisele

Toomas Herm
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi

Eriolukorra juht peaminister Jüri Ratas kehtestas liikumispiirangud Hiiumaa, Saaremaa, Muhumaa, Vormsi, Kihnu ja Ruhnu suundadel. Täiendavad piirangud seatakse ka vaba aja veetmisele.

"Praegu oleme olukorras, kus viiruse levik on väga kiire. Inimeste tervise kaitseks tuleb piirata igasugust tegevust, kus on suur inimeste omavaheline kokkupuude ja nakkuse leviku oht kõrge," ütles peaminister Jüri Ratas. "Seepärast kehtestame saarte enda soovil seal liikumispiirangud ja sulgeme spordisaalid, veekeskused ja spaad ning päevakeskused, et kontakte võimalikult palju vähendada."

Liikumispiiranguga territooriumid

Kaitsmaks saarte elanikke koroonaviiruse eest, kehtivad Hiiumaa, Saaremaa, Muhumaa, Vormsi, Kihnu ja Ruhnu saartele liikumispiirangud. Otsus hakkab kehtima kohe ja liikumispiirang kehtib esialgu kaks nädalat, pärast mida otsustab eriolukorra juht koos valitsuskomisjoniga, kas kehtivaid piiranguid on vaja pikendada.

Sinna territooriumidele on lubatud reisida üksnes saartel alalist elukohta omavatel inimestel. Teised inimesed piirkonda minna ei tohi. Seal praegu viibijad saavad koju pöörduda.

Liikumispiirangute väljakuulutamisel saartel toetus eriolukorra juht ka sealsete omavalitsuste soovile.

Piirang ei kohandu kaubaveole ja elutähtsate teenuste osutamisele.

Lähikontakti vältimiseks peavad reisijad jääma parvlaeva lahtisel autotekil autosse või bussi. Reisijateveo piiranguid peavad oma töös arvestama: TS Laevad OÜ, AS Kihnu Veeteed, JSC aviation company Transaviabaltika ja Diamond Sky. Täpsemad juhised annab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Saarte elanikud saavad vajaliku lisainformatsiooni enda kohaliku omavalitsuse infokanalitest. Piirang kehtib kuni korralduse muutmiseni, piirangute pikendamise vajadust hinnatakse iga kahe nädala järel.

Vaba aja veetmine

Eriolukorra juhi korraldusel tuleb sulgeda spordisaalid, spordiklubid, jõusaalid, spaad, ujulad, basseinid, veekeskused, päevakeskused ja laste mängutoad.

Jõusaalid, ujulad, saunad ja spaad tuleb sulgeda ka hotellidel ja kõigil teistel majutusteenuste pakkujatel.

Piirang ei kohaldu sotsiaal- ja tervishoiuteenuste pakkumisele nagu toiduabi, hoolekandeteenused, ravi- ja rehabilitatsiooniteenused.

Riik on ette valmistamas majandusmeetmeid, millega toetada muu hulgas raskustes olevat turismisektorit. Valitsuskomisjon arutab neid uuel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles