Valitsus kinnitas otsused ajutise kontrolli taastamise kohta Eesti riigipiiril

Toomas Herm
Copy
Eesti riigipiiri tähistav post.
Eesti riigipiiri tähistav post. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus kinnitas tänasel e-istungil otsused Schengeni sisepiiril piirikontrolli ja riigipiiri valvamise ajutise taaskehtestamise kohta. Samuti kinnitati vastav korraldus, mis seab sisse riigipiiri ületamise korra piirangute ajal. Piirikontroll taastatakse 17. märtsist alates.

Eestisse pääsevad edaspidi vaid Eesti kodanikud ja Eesti elamisloa või elamisõigusega Eesti elanikud, sealhulgas nn halli passi omanikud. Samuti need välisriikide kodanikud, kelle pereliige elab Eestis. Rahvusvahelise sõjalise koostöö raames pääsevad riiki ka Eestisse saabuvad välismaalased.

Riiki pääsevad rahvusvahelise kauba vedajad (sh jätkub toidu- ja meditsiinikaupade vedu). Lisaks ka elutähtsat teenust osutavad inimesed, näiteks kütusetarnijad.

Politsei eriloal pääsevad riiki välismaalased, kellel pole haigusnähte ning kelle lähisugulane on Eesti kodanik või elamisõigusega isik.

Eesti riiki tohivad transiitkoridorina läbida välismaalased, et jõuda oma koduriiki, juhul kui neil ei ole COVID-19 haigusnähte.

Piirikontrollis kontrollitakse inimeste reisidokumente ja samuti haigusnähtude esinemist.

Riigist väljumise keeldu ei ole kehtestatud.

Riigipiiri ületamise ajutine piirang kehtib kuni korralduse muutmiseni ja selle vajalikkust hinnatakse hiljemalt iga kahe nädala järel.

Kui Eesti elanikel tekib reisilt koju pöördumisega probleeme, siis palume helistada konsulaarabi hädaabitelefonil +372 5301 9999 (24).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles