Rakvere haigla ei keela veel peresünnitusi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere haigla ei keela esialgu koroonaviiruse kartuses peresünnitusi. Nii lubatakse beebi ilmaletuleku juurde ka isasid. Foto on illustratiivne.
Rakvere haigla ei keela esialgu koroonaviiruse kartuses peresünnitusi. Nii lubatakse beebi ilmaletuleku juurde ka isasid. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Pelgulinna sünnitusmaja ja Pärnu haigla on teinud viiruspuhangu eriolukorras karmikäelise otsuse – alates tänasest ei saa sünnitusel viibida ei isad ega tugiisikud.

Rakvere haiglas on koroonaviiruse tõttu mitmeid piiranguid, kuid sünnituse juurde isasid veel lubatakse.

Rakvere haigla ravijuht Liis Otstavel ütles, et isad või tugiisikud saavad sünnituse juures olla. "Kui nad täidavad terviseankeedi ja tõendavad, et on terved," ütles Otstavel. 

Peale sünnitust peavad aga värsked papad otsustama, kas nad jäävad haiglasse või lähevad koju. "Edasi-tagasi rändamist ei ole," lausus Otstavel. 

Ravijuht märkis, et homme võib otsus muutuda.

Rakvere haigla juhid kinnitasid, et selline tegutsemine on vajalik seetõttu, et kaitsta ja hoida oma töötajaid ja hapramaid haigeid, et ei nakatuks vanemaealised, kel palju kaasuvaid haigusi ja tervis halvem.

Rakvere haiglas kehtib ka külastuspiirang.

Pelgulinna sünnitusmaja andis sotsiaalmeedias teada, et otsus sünnituse juurde tugiisikuid mitte lubada ei ole tehtud kergekäeliselt, kuid tegemist on eriolukorraga ja meetmed on väga vajalikud, et tagatud oleks ema ja beebi ohutus ning et erakorralise abi andmine saaks tavapärases mahus jätkuda. Samuti ei ole lubatud viia sünnitusmajas olijatele pakke. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles