Galerii: Rakvere haigla püstitas EMO ette mobiilse triaažikabineti

Copy
Rakvere haigla püstitas EMO ette mobiilse triaažikabineti.
Rakvere haigla püstitas EMO ette mobiilse triaažikabineti. Foto: Vladislav Mussako

Rakvere haigla otsustas koroonaviiruse kaitseks kolida erakorralise meditsiini osakonna (EMO) vastuvõtu õue. Mobiilse triaažikabineti peavad läbima kõik EMO-sse pöördujad.

Välitriaažikabinetis tuleb haigetel vastata küsimustele, et tervishoiutöötaja saaks aimu, kas nad on võinud puutuda kokku koroonaviiruse kandjaga. Rakvere haigla nii-öelda oma maja sisene ankeet peaks aitama võimalikult kiiresti välja selgitada koroonaviirusesse nakatunud inimesed.

Rakvere haigla juht Ain Suurkaev rääkis, et niimoodi tegutsedes püüavad nad vältida ristsaastumist. Haigla juhtkond soovib viia haiglas liikumise miinimumini. 

Lisaks koroonaviirusele on praegu liikvel ka gripid, kasvanud on RS-viirusesse haigestumine, mis võib väljenduda ülemiste hingamisteede põletiku, aga ka kopsupõletikuna.

"Meie peamine eesmärk on, et Rakvere haigla peab jääma puhtaks. Soovime kaitsta oma töötajaid ja patsiente," ütles Suurkaev.

EMO mobiilses triaažikabinetis töötavad kaitseriietuses erakorralise meditsiini osakonna töötajad, kes annavad haigele esmase tagasiside ja suunavad ta vajadusel haiglasse.

Peale EMO mobiilse triaažikabineti on olemas ka soojak, kus patsient saab oodata oma vastuvõttu. 

Ain Suurkaev rääkis, et ta oli pöördunud täna hommikul Rakvere firmade poole, kes olid eriolukorrale kiiresti reageerinud ja niimoodi linnak haigla hoovi püstitatigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles