Abiellumised ja matused tuleb toimetada kitsas ringis

Katrin Uuspõld
Copy
Ka matused tuleb pidada võimalikult kitsas ringis.
Ka matused tuleb pidada võimalikult kitsas ringis. Foto: Marko Saarm

Riiklikus eriolukorras on keelatud rahvarohked kogunemised. Piirang kehtib ka tähtsate peresündmuste puhul, nagu abiellumine, sünnipäevade tähistamine ja matused. Välismaalt matustele tulles on võimalik taotleda erandkorras riiki sisenemiseks viisat.

"Elus on sündmusi, mida ei saa ära jätta või edasi lükata. Sellisel juhul tuleb hoida pere- ja sõpradering nii väike kui võimalik. COVID-19 on väga kiiresti leviv viirus ning selle leviku tõkestamine sõltub meist kõigist. Viirus ei küsi, kas nakkuse kandjaga kohtuti koolis, poes või matustel. Pulma- ja sünnipäevapeod tuleb ära jätta või edasi lükata. Oluline on tegutseda alalhoidlikult ja mõistuspäraselt," ütles rahvastikuminister Riina Solman.

Välismaalastel on matustele tulekuks võimalik erandkorras Eesti viisat taotleda. Viisat saab taotleda Eesti välisesindustest.

Perekonnaseisuasutustes kokku lepitud abielu registreerimiste korral palume võtta eelnevalt asutustega ühendust ja uurida kehtestatud piiranguid. "Tõenäoliselt pääsevad turvalisuse huvides kohaliku omavalitsuse ruumidesse vaid abiellujad," lisas rahvastikutoimingute osakonna juhataja Enel Pungas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles