Enamik lasteaialastest jäeti tänasest koju

Katrin Uuspõld
Copy
Enamik lasteaialastest on eriolukorras kodus. Kuid kõigil vanematel ei ole võimalik lapsi koju jätta ning neile on lasteaiad avatud tingimusel, et lapsel ei ole haigustunnuseid.
Enamik lasteaialastest on eriolukorras kodus. Kuid kõigil vanematel ei ole võimalik lapsi koju jätta ning neile on lasteaiad avatud tingimusel, et lapsel ei ole haigustunnuseid. Foto: Karin Peetsalu

Täna hommikul tuli Roelas lasteaeda üks laps, Rakvere suuremates lasteaedades on koju jäänud umbes 90 protsenti mudilastest. Lasteaiad on esialgu avatud, kuid lastevanematele pannakse südamele, et võimaluse korral tuleks laps siiski koju jätta.

Ferdinand von Wrangelli nimelisse Roela lasteaed-põhikooli tuli täna hommikul üks laps. Ülejäänud 37 jäid koju. "Selle lapse vanemal ei ole mingit muud võimalust lapsehoiuks ja see üks laps jääb lasteaias käima, kuni valitsuse korraldusega lasteaiad suletakse," selgitas lasteaed-põhikooli direktor Aive Alavere. Lasteaias töötavad kolm õpetajat ja poole kohaga valveõpetaja, kes käivad nüüd tööl graafiku alusel poole päeva kaupa, lisaks on tööpostil kokk.

Rakvere Rohuaia lasteaias võtsid õpetajad täna hommikul lapsed vastu õues ja annavad nad õhtul õues ka vanematele üle. Rohuaia lasteaia direktori Ene Noole sõnul toodi täna lasteaeda alla paarikümne lapse ehk umbes kümme protsenti kõigist lasteaialastest.

"Meie töötajatele oli ette nähtud koolitus, mis jääb eriolukorras ära ja lükkub edasi. Kuid otsustasime praegu ette välja anda töötajatele selle eest asenduspäevad, et nad saaksid end turgutada," märkis Nool.

Rakvere Triinu lasteaia direktor Raido Parve kiitis lastevanemate vastutustundlikku käitumist. "90 protsenti lastest jäeti täna koju, lasteaias on 20 last," nimetas Parve. "Hetkel töötame nõnda, et kõik õpetajad on tööl ja kõik rühmad avatud, seega on mõnes rühmas õpetajaga üks laps, et kontakte oleks omavahel võimalikult vähe."

Samuti alustatakse Triinu lasteaias rühmade desinfitseerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles