Ajateenijad jäävad väeosadesse vähemalt 26. märtsini

BNS
Copy
Ajateenijad jäävad väeosadesse esialgu kuni 26. märtsini, et vähendada koroonaviiruse kaitseväe üksustesse jõudmise riski. Neile on tagatud kasarmukoht, kohapealne toitlustus ja meditsiiniline toetus.
Ajateenijad jäävad väeosadesse esialgu kuni 26. märtsini, et vähendada koroonaviiruse kaitseväe üksustesse jõudmise riski. Neile on tagatud kasarmukoht, kohapealne toitlustus ja meditsiiniline toetus. Foto: Ain Liiva

Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Heremi korraldusel jäävad ajateenijad koroonaviiruse kaitseväe üksustesse jõudmise riski vähendamiseks väeosadesse esialgu kuni 26. märtsini.

Ajateenijatele on tagatud kasarmukoht, kohapealne toitlustus ja meditsiiniline toetus, edastas kaitseväe peastaap.

Väljaloale lastakse vaid erandjuhul, kui see on põhjendatud. Kõik külastuspäevad väeosadesse on hetkeseisuga tühistatud, külastuspäevade võimalikku lubamist hinnatakse vastavalt olukorra arengule. Üksuste igapäevane väljaõpe jätkub plaanipäraselt.

Kaitseväe juhataja korraldusel on tühistatud märtsikuusse planeeritud õppekogunemised. Aprillikuu õppekogunemiste kohta tehakse otsus hiljem selleks hetkeks teadaoleva info põhjal. Õppuse Kevadtorm ettevalmistamine jätkub praegu plaanikohaselt. Välisoperatsioonide jätkamisel ja mehitamisel ei ole plaanis muudatusi teha, kõik rotatsioonid kulgevad ettenähtud ajakava kohaselt.

Tegevväelaste üldist väeosadesse jätmist ei peeta praegusel hetkel otstarbekaks. Erinevalt ajateenijatest ei ole kõigile tegevväelastele väeosades tagatud kasarmukohta ega toitlustust. Küll aga rakendatakse muid meetmeid, et takistada viiruse levikut. Näiteks piiratakse väljaspool väljaõppeaega ajateenijatega kokku puutuvate tegevväelaste arvu.

Lisaks on kaitsevägi vähendanud tegevväelaste liikumist välismaale ning on vaadanud kriitiliselt üle välislähetuste otstarbekuse ja eesmärgid, kaitseväelastel on keelatud minna lähetusse riskipiirkondadesse- ja riikidesse. Kõik riskipiirkonnast saabujad jäävad kontrollperioodiks võimaluse korral kodusele tööle. Samuti suunatakse võimaluse korral ennetava meetmena kodutööle kaitseväelased, kes on viibinud riigis, mis ei ole nimetatud riskipiirkonnaks, kuid on seal puutunud kokku riskipiirkonnast saabunud inimestega.

Struktuuriüksuste ülemad on kohustatud tegema iga Eesti-sisese ürituse kohta otsuse selle toimumise või ärajätmise kohta. Kui üritusele on kutsutud osalejaid väljastpoolt kaitseväge, on üksuste ülemal õigus need tühistada või kasutada kaugtöövahendeid. Selliste ürituste korraldamine, mis muutuvad avalikeks üritusteks, kooskõlastatakse kohaliku omavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles