Rakvere linnavalitsus palub ajutiselt loobuda riidekonteinerite kasutamisest

Katrin Uuspõld
Copy
Riidekonteineritesse soovitatakse lähiajal rõivaid mitte tuua.
Riidekonteineritesse soovitatakse lähiajal rõivaid mitte tuua. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädalavahetusel täitusid Rakveres populaarseks saanud riidekonteinerid kiiresti ja riidekotte jäeti ka konteinerite ümbrusesse.

Riidekonteinerite haldamise eest vastutava Lääne-Viru jäätmekeskuse tegevjuhi Priit Raamatu sõnul on koroonaviiruse kiire levik toonud kaasa murekoha konteinerite tühjendamisel ja vajaduse kaitsta töötajate tervist.

"Kuna riidekonteinereid tühjendatakse käsitsi ja riided on tulnud otse inimeste kodudest, kujutab konteinerite tühjendamine otsest ohtu meie töötajate tervisele," selgitas Raamat.

Seetõttu palub linnavalitsus rakverlastel tungivalt kuni olukorra stabiliseerumiseni riidekonteineritesse esemeid mitte viia.

Palve ei puuduta otseselt koduse suurpuhastuse käigus tekkinud ja jäätmekeskusesse viidavaid muid jäätmeid, kuna siis paneb inimene oma jäätmed ise vastavasse konteinerisse ning jäätmekeskuse töötajal seal otsekontakti jäätmetega ei teki.

Kel soov viia läbi suurem kodune või garaažikoristus, saab otsekontaktide vähendamiseks rentida jäätmekeskusest ehitus- ja koristusjäätmete äraviimiseks suuri konteinereid.

"Rakvere linna partneri, Lääne-Viru jäätmekeskuse ülesandeks on tagada eriolukorras jäätmeveoteenuse tavapärane toimimine ja inimesed, kes sellega tegelevad, teevad kõik endast oleneva, et teenuses häireid ei esineks,” märkis abilinnapea Andres Jaadla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles