Rakvere gümnaasiumi õpilasel avastati koroonaviirus

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere gümnaasiumi õpilasel diagnoositi koroonaviirus. Vabaduse tänava koolimajas õpib 400 last.
Rakvere gümnaasiumi õpilasel diagnoositi koroonaviirus. Vabaduse tänava koolimajas õpib 400 last. Foto: Vladislav Musakko

Lääne-Virumaal avastati teine koroonaviiruse juhtum. Haigestus Rakvere gümnaasiumi õpilane, kes jõudis enne haigestumist koolis käia neli päeva. Otsest kokkupuudet oli 8. klassi tüdrukul paljudega: tema klassis käib üle 20 õpilase, lisaks toimusid paralleelklassidega võõrkeeletunnid. Rakvere gümnaasiumi Vabaduse tänava majas õpib üle 400 noore.

Rakvere gümnaasiumi direktor Aivar Part kinnitas juhtumit. Neiu jõudis viirusekandjana koolis käia neli päeva, esmaspäevast neljapäevani. Kui selgus, et seltskonnas, kus neiu varem oli viibinud, oli isik, kelle koroonaviiruse proov osutus positiivseks, jäi ta koolist koju. "Reedel ta koolist puudus," ütles direktor. Eile diagnoositi tal antud proovi põhjal koroonaviirus. 

Koolid on kõik sel nädalal distantsõppel. Aivar Part ütles, et nad on info edasi andnud tüdruku klassijuhatajale, kes informeerib vanemaid ja õpilasi, samuti ka paralleelklasside õpetajatele, kes jagavad samuti infot edasi. "Kui temaga lähikontaktis olnud inimestel hakkavad terviseprobleemid tekkima, siis nad teavad arstile seda öelda, et nad on olnud kontaktis ja kuuluvad riskirühma ja proovid võetakse kiiremini," lausus Part.

Terviseameti ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus ütles, et kõiki asjaosalisi on teavitatud, kõik peaksid end jälgima. "Kuna peres pole teised haigestunud, loodame kõige paremat," lausus Muusikus. 

Lääne-Virumaal on see teine juhtum. Ida-Viru keskhaiglas tehtud analüüs tuvastas Lääne-Virumaal esimese koroonaviirusjuhtumi: COVID-19 positiivse analüüsi andis Tapa naine, kes haiglaravi ei vaja. Naine jäi kohe koju karantiini ja tegi tööd kodukontorist. Niimoodi talitas ka tema elukaaslane, kellel pole COVID-19 viirust tuvastatud. Mõlema koroonaviiruse juhtumid puhul on haigus edasi kandunud riigisiseselt. 

Ida regioonis on praegu teadaolevalt seitse COVID-19 juhtumit: Lääne-Virumaal kaks ja Ida-Virumaal viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles