Kadrinlane Hispaanias: "Seiklus jätkub, tekkinud on sportlik pinge"

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Margus Sirvel.
Margus Sirvel. Foto: Meelis Meilbaum

Perega Hispaanias viibiv Kadrina valla talunik ja endine rattasportlane Margus Sirvel on üks paljudest läänevirulastest, kes sattunud koroonaviiruse tõttu välismaal omamoodi lõksu. Tegelikult ei ole olukord nii hull, kui võib-olla paistab.

Esmalt aitas Sirvel, kes on praegu koos abikaasa ja pojaga Alicante provintsis Dénias, kodumaale naasta pere kahel vanemal tütrel. Selleks tuli tal soetatud piletid ümber vahetada varasema väljumisajaga lennule. "Tüdrukud tulid juba varem, aga meie oleme siin nüüd luku taga," tõdes Margus Sirvel.

"Lufthansat olen neli päeva kõnedega pommitanud, aga seal ei tõsta keegi toru hargilt. Eks lennufirmad võtavad praegu hädaliste pealt viimast. Konsulaadist soovitatakse aga muudkui helistada lennufirmasse," kõneles põldur. "Ostsin uued piletid ja tegin lisakulu. Loodan, et ehk kolmapäeval siiski lendavad."

Mehe sõnul klappis kõik kuni hetkeni, mil lennufirma otsustas järsku kolmapäevaõhtuse lennu Saksamaalt Eestisse tõsta pool päeva varasemaks. "Me oleme esimese lennukiga siis alles poolel teel, kui teine lennuk juba minema paneb. Seiklus jätkub, tekkinud on sportlik pinge. Hetkel on lootus Saksamaale saada," lisas Margus Sirvel. "Saaks kiiremas korras koju, et siis kohustuslikud kaks nädalat kodurežiimil olla. Muidu võiksin siin ju ka edasi istuda, sest töö mõttes veel väga pingeline pole ja tundub, et kevad ka veel koju ei saabu."

Kadrinlane tähendas veel, et Hispaanias poodi minnes antakse kõikidele kundedele kilekindad kätte ning neid desinfitseeritakse. "Eile viisin ühe sõbra lennujaama. Seal võttis politsei ta vastu ja tegi väikese loengu, öeldes, et üle 60-aastastest tuleb eemale hoida ja rahvarohketes kohtades pole vaja käia. Meid pidas politsei kinni ja küsis lihtsalt, et kuhu läheme, ning kirjutas masina numbri üles," rääkis Margus Sirvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles