Tapale saabuvaid Briti sõdureid kontrollitakse nii kodumaal kui ka siin (2)

Andres Pulver
Copy
Briti sõdurid paraadil.
Briti sõdurid paraadil. Foto: Mihkel Maripuu

Selle kuu lõpuks vahetub Tapal paiknevas NATO lahingugrupis teeniv Ühendkuningriigi üksus ning teenistust alustab kuningliku füsiljeede rügemendi sõduritest moodustatud üksus.

NATO lahingugrupi staabi vanemohvitseri major Pauli sõnul toimub praegu Tapal teeniva kuninganna husaaride üksuse ning peagi teenistust alustava kuningliku füsiljeede rügemendi üksuse vahetumine märtsi viimase kahe nädala jooksul, kirjutas BNS.

Teenistust alustavasse üksusesse kuulub umbes 700 Ühendkuningriigi sõdurit. Üksus kasutab jalaväe lahingumasinaid Warrior. Samas jäävad Eestisse ka praegu siin teeniva üksuse kasutuses olevad tankid Challenger 2.

Liis Vaksmann kaitseväe peastaabi pressiosakonnast ütles Virumaa Teatajale, et Eestisse rotatsioonile saabuvaid liitlassõdureid kontrollitakse meditsiiniliselt kõigepealt kodumaal ja hiljem ka Eestisse saabudes. Eestisse jõudes transporditakse liitlaste kaitseväelased otse väeosadesse. Samuti kogutakse neilt andmeid võimalike kokkupuudete kohta nakkusohtlike inimestega. Samamoodi kogub infot politsei- ja piirivalveamet tervisedeklaratsiooniga piiril.

Sõdurid peavad teada andma oma eelnevatest reisidest, reisikaaslastest, võimalikest kokkupuudetest nakkusohtlike inimestega ja sellest, kas neil endal on viimastel päevadel esinenud viirushaiguste sümptomeid. Juhul kui esinevad viirusele omased sümptomid, siis neid ka kontrollitakse.

Vaksmann lükkas ümber kuuldused, nagu oleks Ämaris tuvastatud koroonaviirusesse nakatumine. 

Seoses peaministri 17. märtsil väljastatud korraldusega on riigipiiri lubatud Eestisse sisenemise eesmärgil ületada haigusnähtudeta välismaalastel, kes on Eestis asuvate välisriikide diplomaatiliste esinduste või konsulaarasutuste töötajad või nende perekonnaliikmed, samuti rahvusvahelise sõjalise koostöö raames Eestisse saabuvatel välismaalastel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles