Lääne-Virumaal saab ühes kohas hädapärast abi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere hambapolikliinik annab hädapärast abi kaks korda nädalas.
Rakvere hambapolikliinik annab hädapärast abi kaks korda nädalas. Foto: Marianne Loorents

Hambaarstid on loobunud koroonaviiruse tõttu plaanilistest vastuvõttudest. Hädapärast abi püütakse vabariigis hambavalu korral anda, kuid konkreetset plaani töötab riik veel välja. Lääne-Virumaal saab hädapärast abi kaks korda nädalas Rakvere hambapolikliinikus.

Rakvere hambapolikliiniku hambaarst Liis Otstavel sõnas praeguse olukorra kohta, et see on segane. "Erasektori töötajatest hambaarstid pole kuhugi kriisiplaani sisse arvestatud," lausus ta. Kõige suuremad probleemid on isikukaitsevahenditega. Nende standardvarustuses on küll meditsiinilised maskid, kuid koroonaviiruse eest need ei kaitse.

Otstavel, kes on ka Rakvere haigla ravijuht, on seisukohal, et ka tema hambapolikliiniku meeskond vajab COVID-19 eest kaitsvaid maske, ning seetõttu muretses ta need juba varakult.

Hambaraviesmaabi on siiski Lääne-Virumaal tagatud.

Rakvere hambapolikliiniku töökord on selline, et telefoni võetakse vastu tööajal ning vajaduse korral nõustab ja jagab telefonitsi soovitusi arst-konsultant. "Kui inimesel on vaja kohale tulla, siis teda kutsutakse," ütles Otstavel.

Rakvere hambapolikliinikus antakse hädapärast ravi esmaspäeval ja neljapäeval.

Väike-Maarja asuv A&K Caritas ja ka Virudent töötajad annavad abi ja nõustamist telefoni teel, igapäevast vastuvõtu ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles