Lääne-Virumaal registreeriti veebruaris 50 sündi

Andres Pulver
Copy
Veebruaris registreeriti Lääne-Virumaal 50 sündi.
Veebruaris registreeriti Lääne-Virumaal 50 sündi. Foto: Priit Koppel

Veebruaris registreeriti Eestis 955 sündi, neist 50 Lääne-Virumaal.

"19. märtsil avanes e-rahvastikuregistris uus teenus, mis võimaldab registreerida lapse sünni kodust lahkumata. Uut teenust kasutati selle avamise päeval koguni 96 sünni registreerimiseks. Tegemist on praeguse koroonaviiruse puhangu tõttu planeeritust kiiremini valminud e-teenusega. Rõõm on näha, et noored vanemad on selle võimaluse juba omaks võtnud ja üles leidnud," kommenteeris rahvastikuminister Solman.

Veebruaris sõlmiti väga palju abielusid, Eestis kokku 548. Rahvastikuminister Riina Solman põhjendas suurt abielude registreerimise tõusu ilusate kuupäevadega, mis veebruaris olid.

"Soovin kõigile vast abiellunud paaridele kestvat armastust ja üksmeelt. Usun, et olenemata abiellumise kuupäevast on tegemist olulise sammuga, kus inimesed oma elu ametlikult ühte seovad. Ilus kuupäev on selle sammu astujate arvu võrreldes eelmise aasta veebruariga kahekordistanud. Selle üle saab ainult heameelt tunda. Seda enam, et veebruaris abiellunutel oli võimalus ka suureks pulmapeoks. Eriolukorras seda võimalust praegu enam pole," kommenteeris Solman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles