Kliimapagulane Hispaanias: reeglite rikkumise eest saab trahvi

Andres Pulver
Copy
Valdur Lehtla koos abikaasa Mariaga Hispaanias La Manga kämpingus jõulupeol. Nüüd enam pidusid karantiini tõttu ei toimu ja igaüks toimetab omaette.
Valdur Lehtla koos abikaasa Mariaga Hispaanias La Manga kämpingus jõulupeol. Nüüd enam pidusid karantiini tõttu ei toimu ja igaüks toimetab omaette. Foto: Erakogu

Kunagise popansambli Tornaado muusik Valdur Lehtla, kes elab suviti Tamsalus ja talvitub Hispaanias, on praegu Hispaania kaguosas Cartagena linna lähistel asuvas Vahemere-äärses kämpingus.

Lehtla sõnul on Hispaanias kehtivad reeglid väga karmid ning nendest üleastujaid trahvitakse üsna krõbeda summaga. "Karantiin on päris tõsine, näiteks autoga sõites ei tohi peale juhi kedagi autos olla," rääkis ta. Tänaval niisama jalutada ei tohi, toidukauplused on avatud, seal antakse igale sisenejale kindapaar, mis tuleb kätte tõmmata.

"Aga üldiselt on päris turvaline, kuna kokkupuuteid teiste inimestega on vähe," lausus Valdur Lehtla.

Hotellid ja kämpingud on suletud, kuid et hiiglaslikus La Manga kämpingus, kus Lehtla koos abikaasaga talvitub, on põhja poolt päris palju kliimapagulasi, kes väikese maja pikemaks ajaks üürinud, lubatakse sellel tegutseda.

Ka Lehtla elab koos abikaasaga ühes kämpingumajakeses. "Tulime küll oma haagisega, aga müüsime selle kaks kuud hiljem maha, sest pikemaajalisel peatumisel pole olulist hinnavahet, kas elad majas või oma haagises," selgitas ta.

Eestlasi on praegu Lehtla sõnul selles kämpingus seitse. "Norralased on kõik koju läinud, osa rootslasi ka, enamik rahvast on praegu sakslased, inglased ja prantslased," kõneles Valdur Lehtla.

Koduteele plaanis mees asuda 1. mail, kuid ilmselt ei tule sellest midagi välja. "Eestisse tahaks küll, aga kiiret meil pole," rääkis ta. Praegu tunneb ta kaugel maal kõige rohkem puudust üritustest ja pidudest ning ilusast ilmast, sest päevast päeva kipub sadama.

"Muidu on hea olemine, toit on kvaliteetne ja odav, vein laual ning sõbrad naabriteks," pajatas mees.

Muusikuhing ei ole Valdur Lehtlat ka kaugel maal maha jätnud ning ta on olnud aastast aastasse oma kämpingus populaarne esineja, peamiselt küll karaokelauljana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles