Riidekonteinereid tühjendatakse kolm korda nädalas

Katrin Uuspõld
Copy
Riidekonteinereid tühjendatakse esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel päeva esimeses pooles – seda on hea teada, kui on plaan riidekott konteinerisse viia ja valitseb kahtlus, kas selles ruumi leidub.
Riidekonteinereid tühjendatakse esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel päeva esimeses pooles – seda on hea teada, kui on plaan riidekott konteinerisse viia ja valitseb kahtlus, kas selles ruumi leidub. Foto: Ain Liiva

Märtsi algul Rakverre, Vinni ja Sõmerule paigaldatud riidekonteinerid täituvad väga kähku, kõige kiirema täituvusega on Rakveres Maxima parklas olev konteiner, mille kõrval on sageli ka kotikuhi.

Lääne-Viru jäätmekeskuse tegevjuht Priit Raamat ütles, et riidekonteinereid tühjendatakse kolm korda nädalas. "Ometi saavad need kõik pooleteise päevaga täis, kõige rohkem on ületäitunud Maxima parklas olev konteiner, mille kõrvale on riideid pandud isegi lahtiselt," rääkis Raamat. "Loodaks inimestelt siiski mõistlikku suhtumist, selline käitumine on väga inetu."

Raamat viitas, et inimestel on palutud praegu oma riideid konteineritesse ajutiselt mitte tuua, kuna on eriolukord ja jäätmekeskuse töötajad peavad kodudest toodud riidekotid käsitsi ära korjama, mis tähendab töötajatele ka nakatusohtu.

Konteinereid siiski ära korjatuid ei ole ning nende tühjendamisega jätkatakse regulaarselt kolm korda nädalas: esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti. "Tahaks südamele panna, et kui konteiner on täis, ei jäetaks kotti selle kõrvale või tehtaks juba varem kindlaks, kas ruumi on. Kindlasti ei ole mõtet tuua asju tühjenduspäevade hommikul, sest siis on kindel, et konteinerid on täis," rääkis Priit Raamat ja ütles, et lisatühjendusi praegu teha ei saa.

Jäätmekeskus paigaldab konteinerite sisu vahelattu, seejärel viib Humana kogutu Tallinna sorteerimiskeskusesse ning suunab esemed uuesti ringlusesse – kas siis müüki, annetamiseks või töötlemiseks.

Konteinerid paiknevad Rakveres Rägavere tee ja Kivi tänava ristmikul, E. Vilde tänaval Rimi kõrval ja Tallinna tänaval Maxima kaupluse parklas. Vinnis on konteiner raamatukogu taga parklas ning Sõmerul Puiestee tänava parklas, A ja O kaupluse vastas. Terved ja puhtad rõivad, jalatsid, aksessuaarid ja mänguasjad tuleb konteinerisse asetada kinnises kotis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles