Tarvas lõpetas debüüthooaja meistriliigas viienda kohaga

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Rakvere Tarva mänedžer Arnu Lippasaar (esiplaanil).
Rakvere Tarva mänedžer Arnu Lippasaar (esiplaanil). Foto: Meelis Meilbaum

Eesti Korvpalliliidu juhatus otsustas esmaspäeval, et riigi meistritiitleid sellel hooajal välja ei jagata, ning koostas paremusjärjestuse tabeliseisu põhjal.

Otsus võeti vastu meie lõunanaabritest Lätist ja Leedust erinevalt. Seal kuulutati riigi tšempioniks vastavalt Riia VEF ja Kaunase Žalgiris.

"Korvpallis selgub võitja paika pandud turniirisüsteemi alusel. Kuna tänavune hooaeg kriisiolukorra tõttu enamikus liigades otsustavasse faasi ehk kohamängudeni ei jõudnud, pidasime kõige loogilisemaks lahenduseks tänavu Eesti meistreid mitte välja kuulutada," selgitas Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

Lohutusena koostati seniste tulemuste põhjal põhiturniiride paremusjärjestus, kus võrdsete mängude arvu puhul lähtuti esmalt kogutud võidupunktidest ja seejärel omavahelistest mängudest ning erineva arvu kohtumiste puhul võiduprotsendist.

Lääne-Viru korvpalli lipulaev Rakvere Tarvas platseerus seega Eesti meistrisarjas viiendale kohale. Esiliigas leiab Kadrina Karud neljandalt ja tiimi Tamsalu Los Toros/TalTech seitsmendalt realt.

"Kordaminek oli kolmsada protsenti, sest jätsime eesmärgiks võetud ühe meeskonna asemel kolm tükki selja taha. Esimese hooaja kohta oli see meie jaoks ikka kordaminek," rääkis Rakvere Tarva mänedžer Arnu Lippasaar. "Minu poolest oleks võinud Kalev/Cramole ikka meistrikulla anda ja teised medalitest ilma jätta, aga kui nii, siis nii."

Tamsalu meeskonna eestvedaja Rainer Tops lausus, et tiimi lõppkoht tegelikkust ei peegelda. "Arvestasime, et meil on play-off-mängudeks kõik mehed rivis, ja igal juhul olnuks meil finaalturniirile pääsu ning medališansid. Kokkuvõttes on kahju, et kõik nii läks, aga paraku on täna maailmas sellest suuremaid muresid. Tuleb edasi elada ja hakkama saada. Tuleviku osas ei ole praegu õige mingit seisukohta võtta," kõneles Tops.

Et põhiturniiri paremusjärjestuse alusel toimuvad ka kõik liigadevahelised liikumised, saavad esiliiga klubidest esitada avalduse kõrgliigaga liitumiseks kolm paremat, kelleks on KA Tallinna Kalev/TSK, KK Viimsi/Noto ja Eesti Maaülikool/Skarcon.

Sarnaselt Eesti meistrivõistlustega otsustati, et tulemusi ei kuulutata välja ka Eesti ja Läti klubide ühises korvpalliliigas.

Eesti meistrivõistluste paremusjärjestus hooajal 2019/2020

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles