Kadrina ja Sõmeru kandis käivitusid liikumisüritused

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Kadrina paisjärvele on võimalik tiir ümber teha kaks ja pool kilomeetrit pikal ringil, mis tuleb virtuaaljooksul osalejatel läbida kaks korda.
Kadrina paisjärvele on võimalik tiir ümber teha kaks ja pool kilomeetrit pikal ringil, mis tuleb virtuaaljooksul osalejatel läbida kaks korda. Foto: Meelis Meilbaum

Kadrina spordikeskus lükkas ühes koostööpartneritega käima kaks liikumisüritust, millel osalemine pakub keerulisel ajal vaheldust kodus istumisele ja aitab panustada tervisesse.

Eelmisel nädalal alanud Kadrina virtuaaljooks kestab kolm nädalat ja kulmineerub 5. aprillil. Osalema oodatakse igas vanuses inimesi neile sobival ajal ja distantsil. Valikus on maanteejooks Kadrina–Hulja kergliiklustee asfaltkattega rajal, maastikujooks ümber Kadrina paisjärve ning samuti rattasõit Kadrina–Põima tee 15 kilomeetrit pikal lõigul. Kel soovi, võib läbida ka mitu eri distantsi.

Tulemuste arvestamiseks on vajalik registreerimine eraldi veebikeskkonnas ning ajavõtuks sobilik vahend, olgu selleks siis spordikell, mobiilirakendus, stopper või käekell. Praeguse seisuga on ennast kirja pannud üle poolesaja inimese, kellest mitu ei ole piirdunud ainult ühe valikuga.

Osalejatele pannakse südamele, et hoida tuleb piki- ja külgvahet ning olla teineteisest vähemalt ühe meetri kaugusel. Grupis jooksmine on keelatud.

Teise ettevõtmisena pakutakse alates esmaspäevast koostöös Kadrina keskkooliga võimalust alevikus ja selle lähiümbruses orienteeruda. Soovijad saavad valida, kas läbivad raja kõndides, joostes või rattaga sõites. Põhjalikumat infot mõlema liikumisürituse kohta leiab Kadrina spordikeskuse veebi- või Facebooki lehelt.

Rakvere vallas peab eelmise nädalalõpu seisuga poolsada inimest arvestust iga päev tehtud sammude arvu üle. Andmeid kogutakse naljapäevani, misjärel loositakse osalejate vahel välja mitmesuguseid auhindu.

Lisaks on Toivo ja Tauno Murakas pannud kõikidele huvilistele Sõmerul püsti orienteerumise püsiraja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles