Spordibaasid vuntsivad ruume, ujulad tühjendavad basseine

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Rakvere spordikeskuses kasutatakse praegust üldist vaikelu objektide korrastamiseks ja puhastustööde tegemiseks. Eile olid kleebisreklaamide eemaldamisega ametis spordirajatiste töölised Ergo Kilki (vasakul) ja Väino Tamm.
Rakvere spordikeskuses kasutatakse praegust üldist vaikelu objektide korrastamiseks ja puhastustööde tegemiseks. Eile olid kleebisreklaamide eemaldamisega ametis spordirajatiste töölised Ergo Kilki (vasakul) ja Väino Tamm. Foto: Andres Uska

Lääne-Viru spordibaasides on käsil remondi- ja puhastustööd. Mõnel pool on asjaga juba ühele poole saadud. Põnev seis valitseb ujulates: ühed loodavad tegevust varsti jätkata, teised mitte.

Rakvere spordikeskus kasutab praegust aega, mil kõik spordiobjektid on külastajatele suletud, remondi- ja puhastustöödeks. Pisiremonti tehakse näiteks spordihalli saunades ja rõivistute duširuumides. Et Eesti Korvpalliliit kuulutas korvpallihooaja ametlikult lõppenuks, eemaldasid spordikeskuse töömehed eile spordihalli pallimängusaali põrandalt korvpalli sponsorireklaamide kleebiseid.

“Üldiselt on meil kõik tegevuses, ainult administraatorid on kodus. Nemad on aidanud natukene inventari inventuuri osas ja tõmbavad pisut hinge. Telefoni teel on siiski kõik kättesaadavad: meie infotelefon on ikka avatud ning suunatud administraatoritele juhuks, kui keegi peaks helistama ja huvi tundma,” kõneles maakonna suurima spordibaasi, Rakvere spordikeskuse direktor Siim Tuus.

Võidu tänaval asuvas kunstmurustaadionikompleksis alustati ettevalmistustöödega jalgpalli miniharjutusväljaku rajamiseks. Kunstmurukattega harjutusplats tehakse kompleksi kergejõustikuosasse, kus varem paiknes kuulitõukeala. Spordikeskuse juhi sõnul panid seal käed külge jalgpalliklubi Tarvas enda inimesed. “Väikeste koolilastega kuuli ei tõugatud ja suuremad käisid harjutamas linnastaadionil, kus on korralikud tingimused,” rääkis Siim Tuus. “Tegu oli vajaduspõhise tööga, sest jalgpalliklubil on gruppe palju ja valitseb ruumipuudus. Uus harjutusplats aitab väljakute koormust vähendada.”

Kasutatud kunstmurukatte paigaldamisega alustatakse kohe, kui ilm paraneb, sest selleks tööks on vaja vähemalt kümmet soojakraadi. Lisaks uue kattega täismõõdus kunstmuruväljakule saavad väikesed jalgpallurid edaspidi kasutada kompleksi kahte väiksemat harjutusplatsi, mille mõlema katteks on vana, kasutatud kunstmuruvaip.

Tegevusetuse üle ei kurda teistegi Lääne-Virumaa spordirajatiste haldajad. Väike-Maarja spordikeskuse juht Jane Kool rääkis, et töö käib nii Ebavere tervisespordikeskuses, kus korrastatakse terviseradasid, kui ka Väike-Maarja spordihoones.

“Ebaveres käiakse ikka vaikselt kettagolfi mängimas. Tervisespordikeskuse hoone pandi kasutajatele kinni. Töötajatest keegi puhkama ei jäänud – nemad on tõelised Eesti inimesed, kellelt pole võimalik tööd käest ära võtta,” kõneles Kool. “Väike-Maarja spordihoones samuti koristame ja puhastame, remondime ja parandame. Loodame, et praegune olukord saab enne suve saabumist läbi.”

Lolli me ei kavatse mängida. Märtsiga saame kõikides ruumides korra majja ja siis vaatame, mis edasi.

Ainar Sepnik

Viru-Nigula valla spordijuht

Eelkõnelejatega põhimõtteliselt sarnast juttu rääkisid Tapa valla spordikeskuse juht Priit Hunt, Vinni spordikompleksi juhataja Ergo Prave, Kadrina spordikeskuse juhatuse liige Robert Salep ning Viru-Nigula valla spordijuht Ainar Sepnik.

Prave ja Hunt haldavad lisaks muule ujulat ning mõlemas, nii Vinni kui ka Tamsalu spordikompleksi ujula basseinis, hoitakse veel vett sees. “Elame päev korraga ja jälgime väga teraselt eriolukorra komisjoni juhiseid ja suuniseid,” ütles Ergo Prave. Tema sõnul pole otstarbekas ujula basseini tühjendada, selle asemel on viidud see säästurežiimile.

“Hoian ühe maakütteagregaadiga veetemperatuuri normaalsena, mis on praegu, ütleme nii, et karastav. Kohe, kui peaks olukord muutuma, lülitame võimsuse taha ja saame vee lühikese ajaga soojaks. Ega virisemine ja niutsumine ei aita. Tuleb lihtsalt võtta asja rahulikult. Jääme ellu, olen täiesti kindel,” lisas Vinni spordikompleksi juht.

Tema kolleeg Tapa vallas Priit Hunt tunnistas, et Tamsalu ujula basseini hoitakse samuti veel veega täidetuna. Basseini tühjendamine pole iseenesest pikk ega kulukas protsess, kuid selle uuesti veega täitmine ning vee soojendamine küll. Lõpmatuseni ei kavatseta siiski ootama jääda ja uus otsus sünnib ilmselt peagi. “Jälgides sündmuste arengut, võib arvestada, et teeme otsuse selle nädala keskel või lõpus,” ütles Hunt.

Kunda ja Kadrina bassein on praeguseks veest tühjendatud ning küte neis maha keeratud. “Basseini lasime Kundas kohe veest tühjaks, kui kriitilised hetked tulid. Tegime seda juba eelmisel nädalal. Majanduslikult polnud otstarbekas hoida, sest peame antud olukorras igat senti lugema ja kokku hoidma,” kõneles Ainar Sepnik. “Lolli me ei kavatse mängida. Märtsiga saame kõikides ruumides korra majja ja siis vaatame, mis edasi.”

Robert Salep märkis, et Kadrina ujula basseinist läks viimane veepiisk välja reedel. “Polnud mõtet hoida ja meil oleks ujula niikuinii olnud avatud aprilli lõpuni,” tähendas Kadrina valla spordijuht.

Osa maakonna spordibaaside kõrval on kulude kokkuhoiuks veest tühjaks lastud samuti Rakvere Aqva spaa ujula bassein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles