Virumaa Muuseumid kutsuvad veebiloengule

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Vanemteadur Uno Trumm loengut pidamas.
Vanemteadur Uno Trumm loengut pidamas. Foto: SA Virumaa Muuseumid

SA Virumaa Muuseumid teeb kolmapäeval, 25. märtsil kell 17.30 otseülekande loengust teemal "Rakvere linnus ja Virumaa Liivi sõja algusaastail". 

Eriolukorra tõttu ei õnnestu Virumaa Muuseumidel kavas olnud loenguid pidada. Selleks võetakse esimest korda ette veebipõhine moodus, edastamaks loengut ebatavalisel, kuid tõhusal kujul. Otseülekande kaudu võimaldatakse igaühel oma kodusest arvutist, nutitelefonist või -televiisorist loengut reaalajas jälgida. "Kaks esimest loengut, mis said ette kantud Rakveres Rehbinderi majas, olid väga populaarsed ja seega ei olnud hetkekski mõtet, et järgnev loeng tühistada tuleks," sõnas Rehbinderi maja direktor Andrus Eesmaa.

Loengu teemaks on "Rakvere linnus ja Virumaa Liivi sõja algusaastail (1558–1570)". Sihtasutuse vanemteaduri Uno Trummi sõnul on see talle esimene kord pidada loengut ilma elava kuulajaskonnata, mis teeb selle kindlasti raskemaks, kuna puudu jääb vahetust kontaktist.

"Otseülekandele saab ligi meie kodulehe esilehelt või YouTube'ist. Tuleb vajutada videole ning ennast mugavalt diivanile sättida. Kohtade arv ei ole seekord piiratud," lisas Andrus Eesmaa.

Loengut saab otseülekandes vaadata kolmapäeval, 25. märtsil kell 17.30 kas otse kodulehelt või YouTube'i keskkonna lingilt. Loengu pikkus on umbes poolteist tundi.

Kaks esimest loengut Dietrich von Kyveli ning Rakvere linnuse tõusu ja languse teemadel on järelvaadatavad samuti Virumaa Muuseumide kodulehelt http://www.svm.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles